tromaktiko: Οι απίθανες περιπτώσεις των Πανελλαδικών - Με βαθμό 3 μπήκε στο Πανεπιστήμιο

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Οι απίθανες περιπτώσεις των Πανελλαδικών - Με βαθμό 3 μπήκε στο Πανεπιστήμιο



Κάτι παραπάνω από μια λευκή κόλλα έπρεπε να δώσουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών...
εξετάσεων ώστε να περάσουν με τον μικρότερο δυνατό βαθμό σε μια από τις σχολές με το ιστορικό χαμηλό στις βάσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση, όπως αναφέρει η Καθημερινή ενός υποψηφίου ο ο οποίος στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013, με ουσιαστικά λευκή κόλλα σε όλα τα μαθήματα, είχε συγκεντρώσει μόλις 970 μόρια και βαθμό πρόσβασης 1,13, και φέτος κατάφερε –χωρίς εξετάσεις– να πάρει το εισιτήριο για το Τμήμα Διοίκησης Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων των ΤΕΙ με έδρα στην Aμφισσα.

Στο τμήμα της Ιταλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης ο τελευταίος εισακτέος είχε μέσο όρο μαθημάτων 3,37 ενώ το άθροισμα σε Αρχαία και Ιστορία ήταν 4,3.

Στο τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, ο μέσος όρος των βαθμών του τελευταίου εισακτέου 3,88 ενώ το άθροισμα των βαθμών σε Αρχαία και Ιστορία ήταν 5,6.
Από τα τμήματα που δεν απαιτούν εξέταση σε ειδικό μάθημα με μέσο όρο 6,84 στα 7 εξεταζόμενα μαθήματα εισήχθη ο τελευταίος εισακτέος με την κατηγορία του 90% στο Διοίκησης- Επιχειρήσεων και Οργανισμών – Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Καλαμάτα ενώ Βαθμό Πρόσβασης 7,13 είχε ο τελευταίος επιτυχών στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων στα Γρεβενά.

Η πλέον υψηλόβαθμη Ιατρική Αθηνών είχε πτώση 309 μορίων και βρέθηκε κάτω από το όριο των 19.000, στα 18.924 μόρια.

Από την άλλη, όπως αναφέρει η Καθημερινή, η δραστική μείωση των μετεγγραφών (στα κεντρικά ΑΕΙ/ΤΕΙ ο αριθμός των μετεγγραφών δεν μπορεί να ξεπεράσει το 15% του αριθμού των εισακτέων σε κάθε τμήμα) και η οικονομική αβεβαιότητα –η συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων συνέπεσε με την επιβολή των capital controls– οδήγησαν πολλούς υποψηφίους να μη δηλώσουν σχολή μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με αποτέλεσμα να «βυθιστούν» οι βάσεις των περιφερειακών σχολών και να διαμορφωθούν για ακόμη μία χρονιά βάσεις πολλών ταχυτήτων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!