tromaktiko: ΣΕΕΑΑΕΚ: Προ των πυλών ο κίνδυνος "black – out"

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΣΕΕΑΑΕΚ: Προ των πυλών ο κίνδυνος "black – out"



Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει...
ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ελεύθερης Ανταγωνιστικής Αγοράς Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΕΑΑΕΚ) σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παύλος Λιασίδης αναφέρει ότι «ο κίνδυνος εκτεταμένων `black-out` λόγω αυξημένης ζήτησης είναι πλέον προ των πυλών». «Αν δεν συμβούν φέτος το καλοκαίρι, είναι περισσότερο από σίγουρο ότι με μαθηματική ακρίβεια θα συμβούν το καλοκαίρι του 2016», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο «το σύνολο του κρατικού μηχανισμού οφείλει να τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ώστε να διασφαλιστεί ότι νέες υποδομές ηλεκτροπαραγωγής όχι μόνο θα αδειοδοτηθούν, αλλά και θα λειτουργήσουν πριν το καλοκαίρι του 2016, ενισχύοντας έτσι το δυναμικό ηλεκτροπαραγωγής, αλλά και εξορθολογώντας το ενεργειακό μείγμα».

Ο Σύνδεσμος έχει «προτάσεις και λύσεις προς αντιμετώπιση της πρόκλησης αυτής», αναφέρεται, ενώ εκφράζεται η ευχή «οι αρμόδιοι αυτή τη φορά να δεχθούν να καθίσουν στο τραπέζι και να τις συζητήσουν με εποικοδομητικό και παραγωγικό πνεύμα».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!