tromaktiko: "Αντάρτικο" κατά της Ζωής: Στην αντεπίθεση μετά το "καψόνι" ο Τσίπρας

Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

"Αντάρτικο" κατά της Ζωής: Στην αντεπίθεση μετά το "καψόνι" ο Τσίπρας



Περισσότερο από εμφανής είναι πλέον η ενόχληση του Μεγάρου Μαξίμου από τις... συνεχείς «τρικλοποδιές» της Προέδρου της Βουλής, η οποία επιχειρεί με κάθε μέσο να καθυστερήσει την έγκριση της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, παρά τη σαφή εντολή του πρωθυπουργού για επίσπευση της διαδικασίας.

 Η κόντρα μεταξύ Τσίπρα και Κωνσταντοπούλου αποτυπώνεται πλέον και στην κίνηση της κυβέρνησης - μέσω του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Φίλη - να συγκεντρώσει υπογραφές για να διεξαχθεί νωρίτερα η συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής, κάτι που ζήτησαν 12 από τα 20 μέλη της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής με επιστολή τους στην κ. Κωνσταντοπούλου.

Στην πράξη, πρόκειται για μία πράξη «παράκαμψης» της Προέδρου της Βουλής, αφού στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να συνεδριάσουν ακόμη και σήμερα οι αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή προκειμένου να συζητήσουν το νομοσχέδιο με το κείμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους.

Σημειώνεται ότι η Διάσκεψη των Προέδρων, προκειμένου να αποφασιστεί η επανέναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου, οι οποίες είχαν διακοπεί λόγω θέρους, είχε προγραμματιστεί από την κ. Κωνσταντοπούλου απόψε στις 9:30 μμ.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση κατέθεσε χθες στη Βουλή για κύρωση το κείμενο της συμφωνίας με τους θεσμούς, ενώ η πρότασή της είναι το σχετικό νομοσχέδιο να εισαχθεί για συζήτηση και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Εφόσον δεν διεξαχθεί νωρίτερα σήμερα η Διάσκεψη των Προέδρων, το νομοσχέδιο θα τεθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή αύριο Πέμπτη και ακολούθως θα τεθεί στην ολομέλεια της Βουλής.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι πληροφορίες θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να επιχείρησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου την Τρίτη, χωρίς αποτέλεσμα, μα το «κρυφτούλι» της Προέδρου της Βουλής να απειλεί να ρίξει έξω τον προγραμματισμό της κυβέρνησης σε μία εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να σημειωθεί ότι μόνο η ίδια η Πρόεδρος της Βουλή μπορεί να αποφασίσει για τις διαδικασίες, οπότε αν η ίδια δεν αλλάξει γνώμη, όλα θα κυλίσουν βάσει του προγραμματισμού που έχει η ίδια στο μυαλό της.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!