tromaktiko: Κουίκ για Αμφίπολη: Δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν Σαμαρά και σε κανένα ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Κουίκ για Αμφίπολη: Δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν Σαμαρά και σε κανένα ΣΥΡΙΖΑ



«Αυτά τα οποία έκαναν οι αρχαίοι πρόγονοί μας, δεν...
τα χαρίζω σε κανέναν Σαμαρά και σε κανένα ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά ανήκουν στην ελληνική ιστορία και ανήκουν στην Ελλάδα» δήλωσε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, σχετικά με τις πολιτικές "κόντρες" γύρω από τις ανασκαφές στον λόφο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών και το αν υπήρξε πολιτική εκμετάλλευση του ζητήματος από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

«Το ότι θα μπορούσε κάποιος να το εκμεταλλευτεί πολιτικά σε μια συγκυρία πολιτική, ναι, πιστεύω ότι συνέβη και αυτό. Αλλά καλό θα είναι να βγάλουμε αυτές τις αξίες της πατρίδας μας από τις όποιες μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δεν μου αρέσουν τέτοιες συμπεριφορές... Δεν μου αρέσουν γενικότερα τέτοια καμώματα» επισήμανε ο υφυπουργός, στον τηλεοπτικό σταθμό  "Δίκτυο".

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις αντιπαραθέσεις μεταξύ αρχαιολόγων για τη χρονολόγηση και τον ένοικο του τάφου συνέστησε ψυχραιμία και παρέπεμψε στα συμπεράσματα της επιστημονικής έρευνας, λέγοντας: «Αυτό που συνιστώ είναι ψυχραιμία και να μην ακυρώνεται το οποιοδήποτε αρχαιολογικό εύρημα. Τώρα, αν είναι ο τάφος του Μέγα Αλέξανδρου ή δεν είναι, αν είναι ο τάφος του οποιουδήποτε Μακεδόνα ηγέτη, δεν το ξέρω. Αυτό θα το δείξει η επιστημονική έρευνα όπως θα προχωρούν οι ανασκαφές. Σημασία έχει, όμως, ότι καλό θα είναι ότι αυτόν τον αναμφισβήτητο αρχαιολογικό θησαυρό της Αμφίπολης να τον προστατέψουμε και να τον βγάλουμε έξω από τις λογικές της ενδοοικογενειακής αρχαιολογικής κόντρας. Αντιλαμβάνομαι, βεβαίως και τους κατοίκους της Αμφίπολης, οι οποίοι έχουν αυτές τις μέρες αντιδράσει, με τα όσα λέγονται και γράφονται. Έχουν στο τόπο τους ένα νέο θησαυρό... Το τι κρύβει, θα το δείξει το άμεσο μέλλον, πιστεύω».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!