tromaktiko: Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά πλέον το λέει και η επιστήμη: Ο έρωτας είναι αρρώστια!

Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά πλέον το λέει και η επιστήμη: Ο έρωτας είναι αρρώστια!



Ο Βρετανός καθηγητής νευροβιολογίας και νευροαισθητικής στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του...
Λονδίνου (Unıversity College London) Σεμίρ Ζέκι, ο οποίος αναγορεύτηκε σε διδάκτωρ του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ (θυμηθείτε ΕΔΩ), τονίζει τα εξής:

"Ο έρωτας είναι μια αρρώστια. Είναι μια καταστροφή, αλλά επιθυμητή καταστροφή! Ο άνθρωπος, όταν ερωτεύεται, χάνει την κρίση του, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά το πρόσωπο με το οποίο είναι ερωτευμένος" τόνισε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο και φαίνεται πως λύνει μια για πάντα τις όποιες απορίες είχαμε σχετικά με την "αποχαύνωση" του ερωτευμένου ανθρώπου.

Και συνεχίζει: "Επομένως, εάν κάποιος είναι τόσο παθιασμένα ερωτευμένος, ώστε αυτό να τον κάνει άρρωστο, και θέλει να παντρευτεί, θα πρέπει να περιμένει ώστε ο έρωτάς του να είναι σε επίπεδο που δεν θα είναι ρομαντικός παθιασμένος έρωτας. Νομίζω πως αυτό μπορεί να συμβεί μετά από 3 ή 7 χρόνια, μετά η στάση αλλάζει. Αλλά, αν κοιτάξετε τις στατιστικές, στη Δύση, το 32% των ζευγαριών παίρνουν διαζύγιο. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τον αριθμό των ανθρώπων που δεν χωρίζουν είτε επειδή μεγάλωσαν τα παιδιά, είτε για οικονομικούς λόγους ή για κοινωνικούς λόγους -κυρίως στην επαρχία- βλέπουμε ότι μεγάλος αριθμός ανθρώπων δεν είναι ικανοποιημένος με τη ρομαντική κατάσταση, με την ερωτική τους ζωή".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!