tromaktiko: Κατάργηση του Δουλεμπορίου –Χτύπημα των αιτιών του

Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Κατάργηση του Δουλεμπορίου –Χτύπημα των αιτιών του



Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας 2.5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως είναι θύματα εμπορίας στην ιδιωτική οικονομία. Στον αριθμό αυτό εκτός από τη διεθνή διασυνοριακή...   εμπορία ανθρώπων συμπεριλαμβάνεται και η εμπορία ανθρώπων μέσα στα σύνορα των εξεταζόμενων χωρών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τα ναρκωτικά και το έγκλημα, ειδικότερα στην Ε.Ε. διακινούνται κάθε χρόνο περίπου 250,000 θύματα εμπορίας .

Οι τρομακτικοί αυτοί αριθμοί μας δείχνουν με σαφή τρόπο το μέγεθος που έχει λάβει σε παγκόσμιο επίπεδο η εμπορία ανθρώπων. Υποδηλώνουν, επίσης, την ταυτότητά του ως ένα φαινόμενο κοινωνικό, παγκόσμιο και συλλογικό και κατά συνέπεια αμιγώς πολιτικό . Αυτό το φαινόμενο το παράγουν πολιτικές ιδεολογίες αλλά και αντιανθρώπινες ιδέες ,στάσεις και συμπεριφορές .

Η έλλειψη σεβασμού στην ανθρώπινη ελευθερία και προσωπικότητα βρίσκει έδαφος στα ανθρώπινα πάθη και στα ζωώδη ένστικτα. Η ύπαρξη και δράση απάνθρωπων κυκλωμάτων που διακινούν και εμπορεύονται ανθρώπους με σκοπό την καταναγκαστική εργασία και την σεξουαλική εκμετάλλευση, δυστυχώς υπάρχει και στον τόπο μας .

Είναι επιτακτική η ανάγκη της χάραξης εθνικής και τοπικής στρατηγικής για την πάταξη του φαινομένου και την σκληρή τιμωρία των υπαιτίων αλλά και η διεθνής συνεργασία για την καταπολέμηση των αιτιών που παράγουν την εμπορία ανθρώπων .

H «Πορτοκαλί» ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ και ο επικεφαλής της Γ. Σαγιάς επισημαίνουν την αναγκαιότητα εκπόνησης τοπικής στρατηγικής για την σταδιακή εκρίζωση του φαινομένου και θα επανέλθουν με συγκεκριμένες προτάσεις επί του θέματος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!