tromaktiko: Ποδηλατώντας σε Ελεύθερες Ακτές & Ανοιχτά Σύνορα στη Μεσόγειο

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Ποδηλατώντας σε Ελεύθερες Ακτές & Ανοιχτά Σύνορα στη Μεσόγειο



Φυσιολάτρης, Vegan χορτοφάγος και Ποδηλάτης, ο Κώστας, μαζί με την Ρω, το αγαπημένο του ποδήλατο, ξεκινάει το τρίτο συνεχόμενο ποδηλατικό ταξίδι μεγάλης...
απόστασης με τίτλο “Ποδηλατώντας σε Ελεύθερες Ακτές και Ανοιχτά Σύνορα στη Μεσόγειο” στο Γιβραλτάρ, μέσω του πορθμείου Ηγουμενίτσα - Βενετία, καλύπτοντας περισσότερα από 3.500χλμ ποδηλατικής εξερεύνησης της φύσης, των ανθρώπων και των τόπων, επικοινωνώντας τα εξής μηνύματα:

Αναδεικνύουμε τη ρύπανση των θαλασσών από την εξόρυξη πετρελαίου, τις βιομηχανικές μονάδες, την ρίψη πλαστικών, τα πλοία, τα απόβλητα των ιχθυοκαλλιεργειών, την υπεραλιεία.

Διεκδικούμε την ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις ακτές και το δικαίωμα στην ελεύθερη κατασκήνωση στη φύση.

Διεκδικούμε να διαφυλάξουμε ακτές ως μνημεία παγκόσμιας φυσικής ομορφιάς και ιδιαιτερότητας, ανέπαφα από την ανθρώπινη εκμετάλλευση (τουριστικές μονάδες, beach bar..).

Αναδεικνύουμε τη μετατροπή της Μεσογείου σε απέραντο υγρό τάφο πολιτισμών και ανθρώπων. Στις μέρες μας είναι πιο εύκολη η διακίνηση προϊόντων παρά ανθρώπων.

Διεκδικούμε την ελεύθερη μετανάστευση των ανθρώπων, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά τους, χωρίς φράκτες και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Διεκδικούμε μια ενωμένη Ευρώπη με προτεραιότητα τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πρόσβαση στα βασικά κοινωνικά αγαθά, και όχι στα οικονομικά συμφέροντα των ολιγαρχών.

Πληροφορίες εδώ...

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!