tromaktiko: Η όξινη βροχή έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή στην Τιαντζίν

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Η όξινη βροχή έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή στην Τιαντζίν



Αυτό που φοβούνταν οι επιστήμονες γίνεται...
τελικά πραγματικότητα, με την μολυσμένη από τα υπολείμματα της έκρηξης βροχή να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στην πόλη

Μετά τις καταστροφές από την τεράστια έκρηξη, τους 114 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες, το πρόβλημα των τοξικών αερίων που υπήρχε στην ατμόσφαιρα επιστρέφει μέσω της βροχής.


Και αυτό γιατί τα υπολείμματα της έκρηξης μαζί με τα σωματίδια που υπάρχουν ακόμα στον αέρα, μπορούν πλέον να περάσουν μέσω τις βροχής και στον υδροφόρο ορίζοντα της πόλης. Σχηματίζοντας έτσι ένα επικίνδυνο κοκτέιλ από χημικές ενώσεις οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Το κυανιούχο νάτριο το οποίο προκάλεσε την έκρηξη, είναι ένα άκρως τοξικό υλικό, που χρησιμοποιείται στις εξορύξεις χρυσού ακόμα και στις θανατικές εκτελέσεις στις ΗΠΑ. Η μίξη του με το νερό προκαλεί ακόμα πιο τοξικά αποτελέσματα, καθώς μπορεί να μετασχηματιστεί σε κάποιες πολύ πιο επικίνδυνες ουσίες οι οποίες περνούν στον ανθρώπινο οργανισμό με ολέθρια αποτελέσματα.

Παρά το γεγονός ότι οι κρατικοί υπεύθυνοι καθησυχάζουν τον κόσμο ότι το νερό και ο αέρας είναι ασφαλής, οι κάτοικοι της πόλης δικαιολογημένα αμφιβάλλουν. Και αυτό γιατί 8 από τα 40 σημεία που έγινε ο έλεγχος του νερού έδειξαν πολύ υψηλά επίπεδα κυανιούχου νατρίου, σε κάποιες περιπτώσεις έως και 28 φορές πάνω από τα επιτρεπτά επίπεδα. Αλλά και ο αέρας δείχνει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης αερίων, κάτι που κάνει τους κατοίκους να ανησυχούν ακόμα περισσότερο.

Σε μήνυμά της πάντως η Αμερικάνικη Πρεσβεία στο Πεκίνο προειδοποίησε τους πολίτες της χώρας που βρίσκονται στην πόλη να αποφύγουν κάθε επαφή του νερού της βροχής με το δέρμα καθώς υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι.

Ο υπεύθυνος της πυροσβεστικής της περιοχής δήλωσε ότι στην περιοχή υπήρχαν αποθηκευμένα πάνω από 40 τοξικά χημικά, σε ποσότητα που άγγιζε τους 3.000 τόνους. Ανάμεσά τους ήταν και 800 τόνοι νιτρώδους αμμωνίας η οποία είναι άκρως εκρηκτική, αλλά και 500 τόνοι από νιτρώδη ποτάσα, η οποία χρησιμοποιείται στους πυραύλους και στα πυροτεχνήματα.

Η βροχή ήρθε την ημέρα μνήμης της έκρηξης, στην οποία σκοτώθηκαν 114 άνθρωποι, 57 είναι αγνοούμενοι ενώ υπάρχουν ακόμα 31 πτώματα τα οποία δεν έχουν αναγνωρισθεί. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε το πυροσβεστικό σώμα της περιοχής, με 50 νεκρούς και άλλους 52 αγνοούμενους.

Πάντως το θέμα εξακολουθεί να προκαλεί εντάσεις στην κοινή γνώμη της Κίνας, παρά τις απαγορεύσεις στην ενημέρωση που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση. Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι οι αποθήκες λειτουργούσαν χωρίς άδεια και είχαν πολύ περισσότερες ποσότητες από επικίνδυνα υλικά απ' ότι είχαν καταγράψει στις λίστες τους. Ενώ, όπως συνήθως συμβαίνει με τέτοιες εταιρίες στην Κίνα, υπάρχουν υποψίες ότι στο διοικητικό της συμβούλιο είναι ανακατεμένα και κυβερνητικά στελέχη, τα οποία θέλουν να κρατήσουν την υπόθεση στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο δημοσιότητας και κοινωνικής αναταραχής.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!