tromaktiko: Ποιοι τρέμουν την πρώτη πρωθυπουργίνα;

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ποιοι τρέμουν την πρώτη πρωθυπουργίνα;



Η Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου  θα είναι πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός στην μικρή σύγχρονη...
πολιτική ιστορία της χώρας και ορκίζεται σήμερα.

Μαζι της και υπουργικό συμβούλιο ,το οποίο θα αποτελείται από γνωστά και καλά ονόματα στο χώρο των επιστημών ,των επιχειρήσεων και τον κοινωνικό χώρο.

Θα είναι πρωθυπουργός μέχρι να μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές οι οποίες πιθανότατα θα ορισθούν αργότερα σήμερα για τις 20 Σεπτεβρίου.Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί πολιτική κυβέρνηση,αφού ο σχηματισμός θα είναι άμεση συνάρτηση των αποτελεσμάτων,περί των οποίων σήμερα δεν μπορεί να γίνει καμίά ασφαλής πρόβλεψη.

Ανάλογα με το ποσοστό της Λαϊκής Ενότητας των Π.Λαφαζάνη,Ζ.Κωνσταντοπούλου-Δ.Στρατούλη,Ν.Χουντή κ.α πρώην στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί και η πρωτιά.
Αν η Ενότητα πάρει μεγάλο ποσοστό τότε η Νέα Δημοκρατία μπορεί να είναι πρώτη και να πάρει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης με το μπόνους των 50 εδρών περί των οποίων γίνεται τώρα μια υποκριτική «μάχη».

Αποκλείεται να μην σχηματισθεί κυβέρνηση πάντως ,έστω και αν χρειαστούν πρωτοφανείς υπερβάσεις στη χώρα.

Το πότε ακριβώς θα σχηματισθεί «παίζεται» και ίσως χρειαστεί κάποιο διάστημα ,οπότε η κ.Θάνου θα παραμείνει πρωθυπουργός με πλήρεις και όχι περιορισμένες αρμοδιότητες.
 Αυτό ακριβώς «τρελαίνει» στο παρασκήνιο πλήθος ΜΕΓΑΛΟΛΩΠΟΔΥΤΩΝ και ληστών του δημοσίου χρήματος ,οι οποίοι περιβάλλοντια λευκά κολλάρα και ως σήμερα αλώνιζαν και αλωνίζουν στο…Κολωνάκι,στα υπουργεία,στη Βουλή.

 Η κ.Θάνου γνωρίζει καλά όχι μόνο τις δικογραφίες με τα κακουργήματα που σοκάρουν αλλά και ποιοί δικαστικοί με παρεμβάσεις ποιών πρώην δικαστικών και πολιτικών χώνουν στο αρχείο η κρατούν νεκρές σε συρτάρια τέτοιες υποθέσεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!