tromaktiko: Το πρώτο παθητικό πολυόροφο κτίριο είναι γεγονός

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Το πρώτο παθητικό πολυόροφο κτίριο είναι γεγονός



Το πρώτο παθητικό πολυόροφο κτίριο είναι γεγονός...


Το Cornell Tech πρόκειται να φέρει το πρώτο παγκοσμίως παθητικό πολυόροφο κτίριο στο νησί Roosevelt

Το Cornell Tech είναι η νέα πανεπιστημιούπολη εφαρμοσμένων επιστημών του Πανεπιστημίου Cornell που βρίσκεται στην πόλη της Νέας Υόρκης, επί του παρόντος σε προσωρινές εγκαταστάσεις στο Τσέλσι, στο Μανχάταν. Μια νέα μόνιμη πανεπιστημιούπολη ανεγείρεται στο νησί Roosevelt και πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο παθητικό πολυόροφο σπίτι .

Το Cornell Tech έχει σκοπό να σπάσει τα έως τώρα στάνταρτ που αφορούσαν το παθητικό σπίτι . Έτσι λοιπόν έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το νέο αυτό εγχείρημα που πρόκειται για παγκόσμια πρωτιά . Σχεδιασμένο από την εταιρία Handel Αρχιτέκτονες, που βρίσκεται στη Ν.Υόρκη το καταπράσινο κατοικημένο πολυόροφο κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως στέγαση πολλών οικογενειών για την νέας τεχνολογίας πανεπιστημιούπολη του Cornell στο νησί Roosevelt όταν ολοκληρωθεί.
Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το πανεπιστήμιο, το κτίριο θα εξοικονομήσει 882 τόνους διοξείδιο του άνθρακα CO2 ανά έτος σε σύγκριση με συμβατικά κτίρια.

Αν και η Νέα Υόρκη δεν είναι ξένη ως προς το σχεδιασμό passive house, το έργο Cornell θα είναι ο πρώτος πολυώροφoς πύργος τόσο στην πόλη όσο και τον κόσμο που χτίστηκε για να πληρεί τις αυστηρές προδιαγραφές του παθητικού σπιτιού. Το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί ως στέγαση πολλών οικογενειών του Cornell Tech . Το ρυθμιστικό σχέδιο για την πανεπιστημιούπολη διαθέτει επίσης λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί από το γραφείο SOM, καθώς και ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από τον Thom Mayne.

Σχεδιασμένο για να είναι μια ενδεικτική εικόνα για το διάσημο πανεπιστήμιο, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μια σειρά από αειφόρα χαρακτηριστικά. Μια προκατασκευασμένη μεταλλική θερμική κουβέρτα θα μονώσει το σύνολο της δομής και ένα σύστημα περσίδων θα ρυθμίζει τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης του κτιρίου. Επιπλέον, μια βαφή χαμηλού VOC θα χρησιμοποιείται για να περιορίσει την εξωτερική αεριοποίηση, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα γύρω από το κτίριο. Ένα από τα πιο καινοτόμα χαρακτηριστικά θα είναι η εξωτερική βαφή, η οποία θα αλλάζει φυσικά το χρώμα από ασήμι σε ζεστό σαμπανί, προκειμένου να αντανακλάται το φως.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!