tromaktiko: Η ιστορία της θαυματουργής εικόνας που χάθηκε στη Κεφαλονιά

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Η ιστορία της θαυματουργής εικόνας που χάθηκε στη Κεφαλονιά



Τα ορμητικά νερά της βροχής και η λάσπη που εισέβαλε στην εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας...
στο Αργοστόλι έριξαν τις εικόνες στο ρέμα, ενώ εξαφανίστηκε και η θαυματουργή εικόνα της Αγίας.

Πρόκειται για μια ιστορική εκκλησία της Κεφαλονιάς, που είναι χτισμένη μέσα στο βράχο, δίπλα στην κοίτη ενός χειμάρρου. Από τη δυνατή νεροποντή τα νερά φούσκωσαν και μπήκαν στο εκκλησάκι παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους.

H εικόνα της Αγίας Βαρβάρας που χάθηκε από την θεομηνία θεωρείται θαυματουργή, ενώ η ιστορία της ξεκινά στις αρχές του 20ού αιώνα.

Σύμφωνα με την παράδοση, το 1912 ένα μικρό προσφυγόπουλο έπεσε από το δρόμο κάτω στη χαράδρα, όμως προσγειώθηκε στο έδαφος χωρίς να πάθει το παραμικρό. Το ίδιο το παιδί λέγεται πως διηγήθηκε ότι το βοήθησε να κατέβει μια λευκοντυμένη γυναίκα. Οι χωριανοί από τότε στο σημείο εκείνο έβλεπαν να καίει χειμώνα – καλοκαίρι μια άσβεστη φλόγα. Όταν, λίγα χρόνια αργότερα, βρήκαν το κουράγιο να εξερευνήσουν το μυστήριο της φλόγας, μπήκαν στο σπήλαιο και ανακάλυψαν μια εικόνα της Αγίας Βαρβάρας. Απέδωσαν σ’ εκείνη το θαύμα και την πήραν στο Αργοστόλι, όπου, σύμφωνα πάντα με την παράδοση, σταμάτησε μια μεγάλη επιδημία που είχε ξεσπάσει και θέριζε κόσμο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!