tromaktiko: Τσίπρας: "Όταν η οικονομία προχωρήσει σωστά, ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί"

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: "Όταν η οικονομία προχωρήσει σωστά, ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί"



Στην ερώτηση σχετικά με μέτρα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία και πλήττουν τα ασθενέστερα στρώματα... ο κ. Τσίπρας είπε ότι η συμφωνία έχει και αναγκαίους συμβιβασμούς. Ωστόσο, πρόσθεσε, ο λαός θυμάται τι έχει φέρει η κυβέρνηση Σαμαρά και τι κατάφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην ρύθμιση των 100 δόσεων, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ όπως είπε η κυβέρνησή του άφησε ανοιχτό το παράθυρο για τις συλλογικές συμβάσεις και δεν καταργήθηκε το ΕΚΑΣ.

«Ακούω τη ΝΔ και τον κ. Μεϊμαράκη, ότι εμείς άλλα υποσχεθήκαμε και άλλα κάναμε», είπε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι η ΝΔ δεν έκανε καν διαπραγμάτευση.

Στην ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι όταν η οικονομία προχωρήσει σωστά, ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί γιατί είναι άδικος νόμος, ενώ στην ερώτηση αν πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ όταν νομοθετήθηκε , ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι δεν ξέφυγε από την υποχρέωση.

Στην ερώτηση για την παιδεία και την διασύνδεση των πανεπιστημίων με τις ανάγκες της αγοράς, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε , ότι η παιδεία είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας , αλλά όπως είπε οι νέοι φεύγουν από την χώρα. Είναι ανάγκη, είπε ο κ. Τσίπρας, να αξιοποιηθεί αυτό το πλεονέκτημα, να αλλάξει το πλαίσιο σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Συμφωνούμε απολύτως , πρόσθεσε, να δώσουμε την δυνατότητα στα πανεπιστήμια να υπάρχουν δίπλα, ερευνητικά κέντρα και παράλληλα να αναπτύσσονται επιχειρηματικές δραστηριότητες. 

Ωστόσο, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι άλλο πράγμα η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγική διαδικασία και άλλο πράγμα η παράδοση στην αγορά με την οποία είμαστε αντίθετοι.

Τρομακτική δημοσκόπηση. Ολα δείχνουν Πρωθυπουργό... Βαγγέλη!

Η πρώτη απο τις δυο δημοσκοπήσεις μέχρι και τις εκλογές της 20η Σεπτέμβρη απο το Νο1 blog των Ελλήνων. Εχουμε συνηθίσει να πέφτουμε μέσα και θα προσπαθήσουμε να μην σας διαψεύσουμε για ακόμη μια φορά! Η συμμετοχή σας ξανά αθρόα, ξεπέρασε τις 24.000 μοναδικές ψήφους, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε με σιγουριά το αποτέλεσμα.
Δείτε την ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ  ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!