tromaktiko: "Η διόρθωση στη κινεζική αγορά σε μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί"

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

"Η διόρθωση στη κινεζική αγορά σε μεγάλο βαθμό έχει ολοκληρωθεί"



Η ισοτιμία του γουάν έναντι του αμερικανικού δολαρίου έχει σταθεροποιηθεί, ενώ στην κινεζική αγορά μετοχών έχει σε μεγάλο ...
βαθμό ολοκληρωθεί η πρόσφατη πτωτική διόρθωση, υποστήριξε σύμφωνα με το Dow Jones Newswires ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Κίνας, Zhou Xiaochuan, σε σύσκεψη που είχε στο πλαίσιο των εργασιών της Συνόδου της G20.
Παρά την αποδυνάμωση του γουάν, μετά την απόφαση του Πεκίνου της 11ης Αυγούστου, "δεν υπάρχει καμία βάση για μακροπρόθεσμη υποτίμηση" του κινεζικού νομίσματος, φέρεται να ανέφερε επίσης ο επικεφαλής της People's Bank of China.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η πρόσφατη διόρθωση στο κινεζικό χρηματιστήριο δεν είχε κάποια σημαντική επίπτωση στην πραγματική οικονομία της χώρας, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι σταδιακά η αγορά θα γίνεται όλο και πιο ευσταθής.

Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Κίνας, Lou Jiwei, ο οποίος σημείωσε ότι η κατάσταση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου είναι εντός των προσδοκιών.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κινεζική οικονομία πιθανότατα θα διατηρήσει ρυθμό ετήσιας ανάπτυξης της τάξης του 7% για τα επόμενα 4-5 χρόνια,  ότι η κυβέρνηση της χώρας δεν αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στις τριμηνιαίες, βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις, διαβεβαιώνοντας πως "θα διατηρήσουμε τη συνοχή της μακροοικονομικής μας πολιτικής".

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!