tromaktiko: Υπό το βλέμμα των ΗΠΑ, κινεζικά πλοία στην Αρκτική…

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Υπό το βλέμμα των ΗΠΑ, κινεζικά πλοία στην Αρκτική…



Επιβεβαίωσε το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας την παρουσία πέντε κινεζικών πολεμικών πλοίων στη Θάλασσα Μπέρινγκ, που εκτείνεται μεταξύ της Ρωσικής Άπω Ανατολής και...
της Αλάσκα, ενώ στην αμερικανική πολιτεία βρισκόταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Είναι η πρώτη φορά που κινεζικά πολεμικά πλοία εντοπίζονται στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή γεγονός που, σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, προδίδει τις διαθέσεις της Κίνα να επεκτείνει την παρουσία της σε όλο τον κόσμο.

«Σεβόμαστε την ελευθερία κάθε έθνους να επιχειρεί με τα πολεμικά του πλοία στα διεθνή ύδατα, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Είμαστε γνώστες της παρουσίας πέντε πολεμικών του Κινεζικού Ναυτικού, στη Θάλασσα Μπέρινγκ. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζουμε κινεζικά πλοία εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Τα κινεζικά πλοία πλέουν στα διεθνή ύδατα, κοντά στις Αλεούτιες νήσους, που αποτελούν αμερικανικό έδαφος. Ο κινεζικός στολίσκος αποτελείται από τρία πολεμικά σκάφη, ένα αποβατικό και ένα βοηθητικό σκάφος.

Η Κίνα έχει καταστεί χώρα παρατηρητής του Αρκτικού Συμβουλίου, από το 2013 και από τότε επιδεικνύει, συνεχώς, το ενδιαφέρον της για τα ενεργειακά αποθέματα της περιοχής.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!