tromaktiko: Οι Γερμανοί δεν ανησυχούν για την εισροή μεταναστών και θα τους βρουν δουλειά

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Γερμανοί δεν ανησυχούν για την εισροή μεταναστών και θα τους βρουν δουλειά



Περισσότεροι από τους μισούς γερμανούς δεν αισθάνονται απειλή από...
την πρωτόγνωρη εισροή προσφύγων στη χώρα τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ενώ πολλοί εξ αυτών εκφράζουν δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο η γερμανική κυβέρνηση χειρίζεται την κρίση, αποκαλύπτει άλλη σφυγμομέτρηση.

Τον τελευταίο καιρό η Γερμανία προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με αριθμό-ρεκόρ προσφύγων και οικονομικών μεταναστών που καταφθάνουν στη χώρα, ο οποίος σύμφωνα με την κυβέρνηση αναμένεται να τετραπλασιαστεί μέχρι το τέλος του έτους, φθάνοντας τα 800.000 άτομα.

Σε δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest dimap για τον δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης ARD, το 61% των Γερμανών δήλωσαν ότι δεν ανησυχούν για τον αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων, ενώ μόνο το 38% κατέθεσε ότι τρομάζει από τον αριθμό των μεταναστών που φτάνουν στη χώρα.

Επιπλέον τέσσερις στους πέντε ερωτηθέντες είπαν ότι η καθημερινότητά τους δεν έχει αλλάξει καθόλου λόγω των μεταναστών, ενώ μόνο 2 τοις εκατό ανέφεραν ότι η ζωή τους είχε επηρεαστεί εμφανώς από τον αυξανόμενο αριθμό προσφύγων.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία Emnid για το ιδιωτικό κανάλι ειδήσεων N24, η πλειοψηφία των Γερμανών φαίνονται ευχαριστημένοι με τον τρόπο που η Γερμανίδα καγκελλάριος Άνγκελα Μέρκελ χειρίστηκε την προσφυγική κρίση.

Από την άλλη, σχεδόν το 36% του γερμανικού πληθυσμού θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν έκανε αρκετά για να βοηθήσει τους πρόσφυγες, ενώ μόνο το 27% πιστεύει πως η κυβέρνηση έκανε υπερβολικά πολλά.

Η δημοσκόπηση της Infratest dimap διενεργήθηκε στις 7-9 Σεπτεμβρίου σε 1.021 άτομα, ενώ αυτή από την Emnid στις 9 Σεπτεμβρίου σε πάνω από 1.000 άτομα.

Την άποψη της πλειονότητας του γερμανικού λαού ασπάζεται και ο υπουργός Οικονομίας, Σίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι πρόσφυγες μπορούν να βοηθήσουν να καλυφθεί μέρος της έλλειψης εργατικού δυναμικού στη Γερμανία, την μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, καθώς και ότι οι εταιρείες θα πρέπει να ξεκινήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα για πρόσφυγες με στόχο να τους βοηθήσουν να ενσωματωθούν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!