tromaktiko: ΥΠΕΣ: Κανένας απο τους μετανάστες δεν θέλει να μείνει Κύπρο

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

ΥΠΕΣ: Κανένας απο τους μετανάστες δεν θέλει να μείνει Κύπρο



Η σωστή αντιμετώπιση του θέματος που αφορά τους 115 διασωθέντες μετανάστες και...
πρόσφυγες ήταν αποτέλεσμα της καλής δουλειάς και προετοιμασίας των κρατικών Υπηρεσιών ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Χάσικος ερωτηθείς για το θέμα με τους 115 διασωθέντες μετανάστες και πρόσφυγες είπε ότι "η Κύπρος είναι τυχερή, με την έννοια ότι η πίεση η μεγάλη είναι σε άλλες χώρες. Η Ελλάδα πρώτα από όλα το τελευταίο εξάμηνο είχε 200.000, και άλλες χώρες το ίδιο".

"Τους σώσαμε. Τοποθετήθηκαν σε ένα συγκεκριμένο χώρο. Θα πρέπει για όσο χρόνο παραμένουν αυτοί οι άνθρωποι εκεί να υπάρχει μέριμνα και φροντίδα. Υπάρχουν θέματα υγείας, υπάρχουν μωρά, είναι το θέμα διατροφής, διευκόλυνσης σε σχέση με Πρεσβείες που θα πρέπει να επισκεφθούν, όλα αυτά τα τυπικά που προβλέπει ο Νόμος. Κάποιοι θα φύγουν, κάποιοι θα πάρουν άσυλο, κάποιοι θα παραμείνουν. Θα πρέπει να υπάρξει η διαχείριση για αυτούς που θα παραμείνουν και δεν μπορούν να φύγουν – θα πρέπει να πάρουν άδειες για κάποιους μήνες ώστε να διαβιούν και να κυκλοφορούν νόμιμα μέσα στη Δημοκρατία", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χάσικος..

Κληθείς να πει αν κάποιοι εκ των 115 ζήτησαν να παραμείνουν στην Κύπρο, ο κ. Υπουργός είπε ότι «στην Κύπρο δεν ζήτησε κανένας να παραμείνει ούτε ήταν και ποτέ το αίτημα ή ο σκοπός. Κάποιοι υπέβαλαν αίτημα για άσυλο. Εγώ αναμένω ότι θα προστεθούν και άλλοι σε αυτούς τώρα που θα συνειδητοποιήσουν την κατάσταση. Κάποιοι άλλοι ενδέχεται να φύγουν, είτε μέσω κατεχομένων είτε άλλως πως. Όλα θα τα δούμε στην πορεία».

Σε ερώτηση αν η Κυπριακή Δημοκρατία έχει λάβει συγχαρητήρια από άλλες χώρες, ο κ. Υπουργός είπε ότι «τα καλύτερα συγχαρητήρια είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, πρώτα ο Θεός, γλύτωσαν. Θα τους κάνουμε τη ζωή όσο γίνεται πιο ανώδυνη μέσα από αυτή την περιπέτεια που τους βρήκε. Οι ίδιοι επέλεξαν αυτή την πορεία είτε δια θαλάσσης είτε άλλως πως να φύγουν να πάνε στην Ευρώπη, λόγω των δικών τους προβλημάτων».

Σε άλλη ερώτηση, ο κ. Υπουργός είπε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εμπιστεύεται τις Υπηρεσίες, λειτουργούμε σωστά, και ενημερώνεται».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!