tromaktiko: Στη «μάχη» της πλατείας ο Τσίπρας για την τελευταία ψήφο

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Στη «μάχη» της πλατείας ο Τσίπρας για την τελευταία ψήφο



«Κόκκινο» χτυπάει η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ ένα 48ωρο πριν την κρίσιμη εκλογική...
αναμέτρηση της Κυριακής και τα κομματικά επιτελεία τα δίνουν όλα για την προσέγγιση των αναποφάσιστων και τη μείωση της αποχής.

Ο Αλέξης Τσίπρας, -που σήκωσε και το μεγαλύτερο βάρος της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ- μιλάει απόψε στην κεντρική συγκέντρωση στο Σύνταγμα απ’ όπου και αναμένεται γι’ άλλη μια φορά να απευθύνει ευρύ κάλεσμα στο εκλογικό ακροατήριο, προσδίδοντας στην κάλπη χαρακτήρα δημοψηφίσματος.

Το επικοινωνιακό επιτελείο της Κουμουνδούρου εργάζεται νυχθημερόν, με στόχο να προσδώσει στην εκδήλωση πανηγυρικό χαρακτήρα  και όπως ήταν αναμενόμενο για τη «μάχη της πλατείας» έχουν κινητοποιηθεί και οι τοπικές οργανώσεις.

Κρίσιμη περιφέρεια το λεκανοπέδιο Αττικής
Στις επιδιώξεις των συνεργατών του κ. Τσίπρα είναι αφενός να κερδίσουν τις εντυπώσεις από την προσέλευση του κόσμου, αφετέρου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για τη δυναμική του κόμματος στο «παρά πέντε» των εκλογών.

Άλλωστε, το Λεκανοπέδιο αποτελεί τη «μητέρα των μαχών» για τη νίκη της 20ης Σεπτέμβρη και για το λόγο αυτό τοποθετήθηκαν και στα ψηφοδέλτια δημοφιλή πρόσωπα για να αυξηθεί η συσπείρωση.

Περιμένοντας… την επόμενη μέρα
Τέλος, το βλέμμα όλων στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται πια και στην επόμενη ημέρα και κυρίως στις συνεργασίες που θα κληθεί να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, στην περίπτωση που δεν έχει αυτοδυναμία και δεν μπουν στη Βουλή οι ΑΝΕΛ.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η ΝΔ αποκλείεται ως κυβερνητικός εταίρος, η...μπάλα περνάει σε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Στα υψηλά κλιμάκια άλλωστε, είναι κοινή παραδοχή ότι «μπορεί να βρεθεί φόρμουλα συνεννόησης με αυτά τα δυο κόμματα, εάν απαλλαγούν από πρόσωπα που είναι ταυτισμένα με νεοφιλελεύθερες πολιτικές».
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια δυσεπίλυτη εξίσωση που τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να απασχολήσει τόσο την ηγεσία αλλά και τα στελέχη του κόμματος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!