tromaktiko: Αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης ΣΑΠΑ στην Πάφο

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Αρχίζει η εκδίκαση της υπόθεσης ΣΑΠΑ στην Πάφο



Ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που συγκλόνισαν όχι μόνο την πόλη και την επαρχία...
της Πάφου αλλά και το Παγκύπριο αποτελεί αναμφισβήτητα η υπόθεση ΣΑΠΑ. Εκατομμύρια ευρώ απαιτούσαν οι εργολάβοι του έργου ενώ πολλά άλλα επιβαρύνθηκε ο Οργανισμός από ότι κανονικά θα στοίχιζε το έργο.

Οι μίζες , η διαφθορά , οι υπόγειες διαδρομές και ένα σωρό άλλα σοβαρά αδικήματα φαίνεται να διαπράχθηκαν από την πρώτη κιόλας φάση του έργου.

Στο Μόνιμο  Κακουργιοδικείο Πάφου όπου εξετάζει την υπόθεση, εξετάστηκαν όλες οι παράνομες δραστηριότητες και ήδη εκτίουν ποινή φυλάκισης δύο πρόσωπα, ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο τέως Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης.

Το Κακουργιοδικείο τους καταδίκασε σε 6 χρόνια φυλάκισης.  Η υπόθεση όμως δεν σταματά εδώ αφού στο "χορό" των εκατομμυρίων και των μιζών , φαίνεται να εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα.

Ήδη ενώπιον του Κακουργιοδικείου βρίσκονται ως κατηγορούμενοι ο Γιώργος Μιχαηλίδης αρχιτέκτονας πρώην Δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ, ο Φειδίας Σαρίκας αρχιτέκτονας τέως Δήμαρχος Πάφου κατά την Α’ Φάση του έργου, ο Ευστάθιος Ευσταθίου ιατρός πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ, ο Βάσος Βασιλείου ιατρός πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΑΚΕΛ, και ο Γιώργος Σιαηλής δικηγόρος επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ.

Με την έναρξη του νέου δικαστικού έτους η  υπόθεση ορίστηκε για αύριο 24 Σεπτεμβρίου . Στο στάδιο αυτό  όπως ορίστηκε από το Μόνιμο Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο θα εξεταστούν οι προδικαστικές  ενστάσεις που υπέβαλαν οι δικηγόροι των κυρίων Φ. Σαρίκα και Γ. Σιαηλή για την υπόθεση , με το αιτιολογιτικό  ότι οι πελάτες τους δεν πρέπει να  συμπεριληφθούν στο ίδιο κατηγορητήριο .

Στο μεταξύ για την ίδια υπόθεση μη  παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, απάντησε στη τελευταία δικάσιμο  ο πρώην δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ Γιώργος Μιχαηλίδης και περιλαμβάνεται πλέον σε κοινό κατηγορητήριο μαζί με τους Βάσο Βασιλείου και Ευστάθιο Ευσταθίου, οι όποιοι επίσης απάντησαν μη παραδοχή σε προηγούμενη δικάσιμο, στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και η υπόθεση ορίστηκε και για αυτούς σε προηγούμενη δικάσιμο για τις 24 Σεπτεμβρίου.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί δεκασμού δημόσιου λειτουργού, κατάχρηση εξουσίας, συναλλαγές με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους καθώς και αδικήματα περί νομιμοποίησης εσόδων και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.

Για όλους συνέχισαν να ισχύουν περιοριστικοί όροι.

Έχουν υπογράψει εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, εκτός του Γιώργου Σιαηλή που υπέγραψε εγγύηση 50 χιλιάδων ευρώ με αξιόχρεο εγγυητή, ενώ παρέδωσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα ονόματά τους τοποθετήθηκαν στον κατάλογο των προσώπων στα οποία απαγορεύεται η έξοδος από το νησί.

Την νέα σύνθεση του Κακουργιοδικείου απαρτίζουν Πρόεδρος ο Άγγελος Δαυίδ, Ανώτερος Δικαστής ο Δημήτρης Κίτσιος και Επαρχιακός Δικαστής ο Κώστας Σατολιάς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!