tromaktiko: Στον ΣΥΡΙΖΑ μετρούν κέρδη και ζημίες από το ντιμπέιτ

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Στον ΣΥΡΙΖΑ μετρούν κέρδη και ζημίες από το ντιμπέιτ



Μπορεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών να ήταν -κατά κοινή ομολογία-ανιαρό και να μην... έδωσε ειδήσεις, ωστόσο τα κομματικά επιτελεία μετρούν κέρδη και ζημιές από τις εμφανίσεις των επικεφαλής περιμένοντας τις μετρήσεις των νέων  δημοσκοπήσεων.

Στην Κουμουνδούρου οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα  κάνουν...ταμείο, εκφράζοντας σε γενικές γραμμές ικανοποίηση, αν και μιλούν για  "διαδικασία με μειονεκτήματα".

Για τις επιδόσεις του πρώην πρωθυπουργού εμφανίζονται ευχαριστημένοι καθώς όπως τονίζουν: "έδωσε απαντήσεις , η όποια αμηχανία ξεπεράστηκε γρήγορα και δεν προσπάθησε να υπεκφύγει ".
Ακόμη, αναγνωρίζουν ότι "ένα ντιμπέιτ ανάμεσα σε τόσους πολλούς ήταν όντως κουραστικό" και στέκονται στο γεγονός -όπως λένε- ότι δεν ακούστηκαν προγραμματικές θέσεις από καμία πλευρά.

Στο...κάδρο τα λάθη των αρχηγών

Νούμερο ένα αποδέκτης κριτικής βέβαια, είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, για του οποίο κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως "έκανε την αντίφαση του ευατού του. Είπε ότι δεν μπόρεσε να εφαρμόσει η ΝΔ το πρόγραμμά της γιατι δεν είχε αυτοδυναμία", αναιρώντας έτσι τα όσα ο ίδιος λέει κατά καιρούς για την εθνική συνεννόηση. 

Σχολιάζοντας δε, το ύφος του Βαγγέλη Μειμαράκη στα σημεία, έκαναν λόγο για «λαϊκή προσέγγιση που τον κάνει να χάνει». Ωστόσο, ενδεικτικό του ότι δεν είναι ένας εύκολος αντίπαλος αποτελεί το γεγονός ότι από σήμερα κιόλας το επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ θα ρίξει όλο το βάρος στην προετοιμασία για τη «μονομαχία» της Δευτέρας. 

Η Φώφη και ο Σταύρος 

Δίχως να μιλούν για τη στάση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στέκονται στις επιδόσεις των αρχηγών τόσο του ΠΑΣΟΚ αλλά και του Ποταμιού.

Πηγές της Κουμουνδούρου "καρφώνουν" την κ. Γενημματά ότι δεν απάντησε για τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι επιχείρησε να το παρακάμψει υποστηρίζοντας ότι είναι ένα θέμα που δεν αφορά τον ελληνικό λαό.

 Όσο για τον επικεφαλής του Ποταμιού, δεν θεωρούν θετικό οτι δεν τοποθετήθηκε ούτε για την ΕΡΤ, ούτε για το τι πιστεύει για τις απολύσεις.

Το...δωράκι της Τρέμη
 
Ως μάννα εξ ουρανού τέλος. ήρθε για πολλούς η παρέμβαση της Όλγας Τρέμη, καθώς ανέβηκε για λίγο το θερμόμετρο στο στούντιο. Η ίδια διέκοψε την ροή του ντιμπέιτ, ζητώντας σε οξύ ύφος διευκρινίσεις από τον κ. Τσίπρα.

Οι επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ μετέφρασαν το εν λόγω επεισόδιο ως άλλο ένα συν για τον πρωην πρωθυπουργό,από τη στιγμή που η ίδια τοποθετήθηκε στο θέμα των συχνοτήτων, με τον  Αλέξη Τσίπρα να επιμένει ρωτώντας την "έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε;".
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!