tromaktiko: Ανανεωμένη Porsche Carrera 911 - Bίντεο "μαγεία"

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Ανανεωμένη Porsche Carrera 911 - Bίντεο "μαγεία"



Αρχικά, στο εξωτερικό κομμάτι της 911, διακρίνονται οι...
επανασχεδιασμένοι προβολείς, ενώ, οι νέας σχεδίασης ζάντες, καθώς και το νέο κάλυμμα του κινητήρα με κάθετες γρίλιες. Ελαφρώς ανασχεδιασμένα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ σύμφωνα με την Porsche, στην ανανεωμένη Carrera 911 υπάρχουν ενεργές εισαγωγές αέρα. Προς το παρόν η Porsche δεν έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του εσωτερικού, αλλά επιβεβαίωσε πως θα ενσωματώνεται νέο σύστημα infotainment, το Porsche Communication Management System (PCM), το οποίο διαθέτει οθόνη 7 ιντσών, υποστηρίζοντας παράλληλα τις πλατφόρμες Android Auto και Apple CarPlay.

Βέβαια, το μεγαλύτερο νέο είναι η προσθήκη του νέου 3λιτρου κινητήρα, ο οποίος θα φέρει δυο turbo, με τη συνολική απόδοση να αγγίζει τους 370 ίππους και η ροπή τα 450 Nm, διαθέσιμα από τις 1.700 σ.α.λ. Θα υπάρχει όμως και έκδοση Carrera S, με απόδοση 420 ίππων και 500 Nm ροπής. Η μετάδοση της κίνησης θα πραγματοποιείται με δυο τρόπους όπως και στο προ-facelift μοντέλο. Δηλαδή είτε μέσω 7ταχυτου μηχανικού κιβωτίου, είτε μέσω του γνωστού μας PDK κιβωτίου. Στον στάνταρ εξοπλισμό της Carrera 911, θα είναι και η ανάρτηση PASM (Porsche Active Suspension Management).

Έτσι λοιπόν, όταν η Carrera 911 εξοπλίζεται με το PDK κιβώτιο και το Sport Chrono πακέτο, επιταχύνει έως τα 100 χλμ/ώρα σε 4,2 δλ. και προσφέρει τελική 293 χλμ/ώρα. Για την ίδια διαδικασία η Carrera S χρειάζεται 3,9 δλ. με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 308 χλμ/ώρα. Παρά τις αυξημένες επιδόσεις των μοντέλων, η Porsche κατόρθωσε να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου, όπου με το PDK κιβώτιο η απαίτηση σε καύσιμο αγγίζει τα 7,7 λτ./100 χλμ, μείωση δηλαδή κατά 1 λτ./100 χλμ.

Τέλος να αναφέρουμε ότι τα μοντέλα που θα εξοπλίζονται με το Sport Chrono πακέτο, θα ενσωματώνουν ένα νέας σχεδίασης τιμόνι, στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένας περιστροφικός διακόπτης για την επιλογή των τεσσάρων διαθέσιμων προγραμμάτων οδήγησης: Normal, Sport, Sport Plus και Individual. Επιπρόσθετα, όσα μοντέλα διαθέτουν PDK κιβώτιο ενσωματώνουν μια ακόμα λειτουργία που η Porsche την ονομάζει Sport Response. Αυτό που προσφέρει η συγκεκριμένη λειτουργία είναι πως όταν επιλεγεί, αυτομάτως εμπλέκεται η καλύτερη δυνατή σχέση στο κιβώτιο για την επίτευξη ακόμα καλύτερων επιδόσεων.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν την ανανεωμένη Carrera 911 να λανσάρεται στη Γερμανία τον Δεκέμβριο με την τιμή της να ξεκινάει από τα 96.605 ευρώ. Περισσότερα στην έκθεση της Φρανκφούρτης όπου και θα παρουσιαστεί με κάθε επισημότητα.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!