tromaktiko: Tο πολιτικό πρόγραμμα της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ για τη λαθρομετανάστευση

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Tο πολιτικό πρόγραμμα της παράταξης ΚΟΙΝΩΝΙΑ για τη λαθρομετανάστευση



Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι ιδιαίτερα οξύ, με οδυνηρές συνέπειες για την Ελληνική κοινωνία. Η δική μας προσέγγιση δεν είναι και δεν θα μπορούσε να είναι ...ρατσιστική. Στη Ρωμανία ξένοι εθεωρούντο μόνο όσοι δεν είχαν Ορθόδοξη συνείδηση. Οποιοσδήποτε ερχόταν στα εδάφη της αυτοκρατορίας, ασπαζόταν την Ορθοδοξία και το επεδείκνυε με τη ζωή του, γινόταν ισότιμος πολίτης, γινόταν Ρωμηός με πλήρη δικαιώματα και υποχρεώσεις κι έτσι εξασφαλιζόταν η αρμονική συνύπαρξη. Αυτή ήταν η πολύ-πολιτισμικότητα της Ρωμηοσύνης, που της επέτρεπε να επωφελείται τα μέγιστα από τον πολιτιστικό πλούτο των υπηκόων της.

Σήμερα στην Πατρίδα μας τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, η Χώρα μας σκοπίμως μουσουλμανοποιείται, αλλοιώνεται επικίνδυνα η εθνολογική σύνθεση και η κοινωνική συνοχή. Συγχρόνως, επιβαρύνονται οι ήδη ανεπαρκείς –κυρίως λόγω των δανειακών συμβάσεων και των συνεπειών τους– υποδομές της Χώρας, στην Υγεία, στην Παιδεία και στην κοινωνική Πρόνοια.

Η λαθρομετανάστευση είναι το κύριο αίτιο για την αύξηση της εγκληματικότητας. Η εθνική και κοινωνική ασφάλεια απειλείται. Τα έντονα φαινόμενα της προκαλούμενης παραβατικότητας, όπως εγκλήματα, λαθρεμπόριο, ναρκωτικά, πορνεία, κλοπές και η απουσία του κράτους έχουν αποτέλεσμα την αύξηση των φαινομένων αυτοδικίας, ιδιαίτερα όταν τροφοδοτούνται από εξτρεμιστικές ενέργειες ακραίων εθνικιστικών ομάδων.

Απαιτείται μία Εθνική μεταναστευτική πολιτική με άξονες:

1. Τον σεβασμό από την πλευρά των μεταναστών, της ιστορίας του πολιτισμού και της ταυτότητας του Ελληνικού λαού που τους φιλοξενεί. Εδώ υπάρχει μία Ελληνική πολιτιστική ταυτότητα την οποία οφείλουν να αποδέχονται όλοι οι αλλοδαποί.

2. Τον σεβασμό από την πλευρά του κράτους μας του ανθρωπίνου προσώπου, από όπου κι αν προέρχεται. Αυτό συν τοις άλλοις σημαίνει, δικαιοσύνη και ισονομία για όλους τους ανθρώπους.

3. Η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τους Πρόσφυγες. Αυτό θα μας επιτρέψει να απελάσουμε αλλοδαπούς που βρίσκονται παράνομα στη Χώρα, αλλοδαπούς με ποινικό μητρώο ή/και υπόπτους τρομοκρατίας. Οι αιτήσεις ασυλίας θα εξετάζονται με βάση μόνο το Ελληνικό δίκαιο.

4. Τον καθορισμό του αριθμού των μεταναστών που μπορεί να αντέξει η Χώρα και ολοκληρωμένη στρατηγική για την ένταξή τους στην κοινωνία.

• Η είσοδος μεταναστών πρέπει να γίνεται κάτω από συγκεκριμένο και αυστηρό σύστημα άδειας εργασίας, το οποίο θα έχει βάση το περιορισμένο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκπλήρωση συγκεκριμένων κενών στην αγορά εργασίας, εάν και εφόσον αυτές δεν μπορούν να καλυφθούν από το υπάρχον εργατικό δυναμικό.

• Οι μετανάστες, δεν θα είναι σε θέση να υποβάλουν αίτηση για τις δημόσιες παροχές και δικαιώματα, εάν και εφόσον δεν έχει προηγηθεί διάστημα 5ετίας εκπληρωμένων υποχρεώσεων απέναντι στο κράτος, συμπεριλαμβανομένης και της φορολογίας.

• Πολίτες της Ε.Ε. που έχουν εγκατασταθεί στην Ελλάδα για δέκα ή περισσότερα χρόνια, θα έχουν το δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση για μόνιμη άδεια παραμονής (υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν κριτήρια, ορισμένα από την Ελλάδα και τον μεταναστευτικό της νόμο και μπορούν να υποβάλουν αίτηση για άδεια εργασίας).

5. Τον άμεσο επαναπατρισμό όλων των λαθρομεταναστών, με πρώτους αυτούς που εκτίουν ποινές φυλάκισης. Εξαίρεση μπορεί να υπάρξει μόνον για όσους αποδεδειγμένα διώκονται λόγω πολιτικών φρονημάτων.

6. Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων που έχουμε ως κράτος - μέλος της Ε.Ε., ώστε να προστατευθεί αποτελεσματικά η Χώρα. Αυτό μπορεί να γίνει:

• Με αξιοποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής Ε.Ε. – Τουρκίας (22-1-2014). Συγκεκριμένα η συμφωνία αυτή προβλέπει την επιστροφή των μεταναστών που δεν διαθέτουν τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα, στις χώρες προέλευσής τους. Επίσης, την επιστροφή στην Τουρκία, των Τούρκων υπηκόων και των υπηκόων τρίτων χωρών, καθώς και των απάτριδων που εισήλθαν μέσω της Τουρκίας στην Ε.Ε.

• Με μονομερή αναστολή της εισόδου μεταναστών (αρ. 2 Σ.Σ, για λόγους εθνικής ασφάλειας.

• Με άρνηση να αποδεχθούμε τις προβλέψεις του Δουβλίνο ΙΙ (ήδη το κάνουν το Ηνωμένο Βασίλειο της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, η Δανία)

7. Την αποτροπή της εισόδου νέων μεταναστών με αυστηρότερη φρούρηση των συνόρων μας, από ειδικά σώματα που επιχειρούν στην ξηρά και στη θάλασσα και συνεπικουρούνται από την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα αντίστοιχα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!