tromaktiko: Έφτασε στην Βουλή ο βιασμός του 7χρονου στο Παπάφειο

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Έφτασε στην Βουλή ο βιασμός του 7χρονου στο Παπάφειο



Το θέμα για την κατ' εξακολούθηση κακοποίηση ανηλίκου στο Παπάφειο....
Θεσσαλονίκης φέρνουν στη Βουλή 19 βουλευτές  με ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εργασίας.

Όπως αναφέρουν στο σχετικό κείμενο της ερώτησης:

«Το Μάρτιο του 2012 ένας δεκατριάχρονος βιάζει ένα επτάχρονο παιδάκι, υπό τις επευφημίες τεσσάρων άλλων ενηλίκων, στο «Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Παπάφειο Θεσσαλονίκης». Το παιδάκι καταγγέλλει το συμβάν στην κοινωνική λειτουργό η οποία ενημερώνει τη διοίκηση του ορφανοτροφείου. Η διοίκηση δεν ενημερώνει καμία αρμόδια αρχή παρά μόνον δεκαπέντε ημέρες μετά ζητεί από τον εισαγγελέα Καστοριάς που είχε διατάξει τη μεταφορά του στο Παπάφειο την απομάκρυνση του δράστη, επειδή παρουσιάζει αντικοινωνική συμπεριφορά! Η Εισαγγελία ολιγωρεί και ο δράστης εγκληματεί και πάλι. Το κακοποιημένο παιδί καταλήγει αιμόφυρτο στο νοσοκομείο. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών αρχειοθετεί την υπόθεση, κρίνοντας ότι δεν προκύπτουν ποινικά κολάσιμες πράξεις. Η Αντεισαγγελέας Εφετών κα Ειρήνη Χρυσογιάννη ανασύρει την υπόθεση από το αρχείο, έπειτα από το δεύτερο βιασμό, και παραγγέλλει να ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και υπόθαλψης εγκληματία σε βάρος όλων των μελών του διοικητικού συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένου και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου».

«Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τα παραπάνω εγκλήματα συγκαλύφθηκαν εδώ και τρία χρόνια, ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβούν, ώστε να μην παραγραφούν τα αδικήματα που εντόπισε η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης;

2. Θα ασκηθεί πειθαρχική και ποινική δίωξη εις βάρος του δικαστικού λειτουργού που αρχειοθέτησε την υπόθεση;

3. Θα διερευνηθεί δικαστικά αν και κατά πόσο ασκήθηκαν πιέσεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για να αρχειοθετήσει την υπόθεση;

4. Θα ληφθούν νομοθετικές πρωτοβουλίες από τα αρμόδια υπουργεία για την αποτροπή φαινομένων κακοδιοίκησης σε ιδρύματα όπως στην περίπτωση του Παπάφειου, σύμφωνα και με το «Εθνικό σχέδιο δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού»;

5. Θα υπάρξει αστική (χρηματική αποκατάσταση) του θύματος από τους δράστες και συμμέτοχους;

6. Ποιας ειδικής μέριμνας και επιστημονικής υποστήριξης θα τύχει για να αποκατασταθεί η ψυχική του υγεία;

7. Θα ληφθεί μέριμνα για τη νομοθετική ρύθμιση σχετικά με ιδρύματα των οποίων το αντικείμενο λειτουργίας έχει εκ των πραγμάτων αλλάξει; Τα παιδιά που διαβιούν στο Παπάφειο δεν είναι πλέον ορφανά, αλλά είτε έχουν εγκαταλειφθεί από τους γονείς τους, ή έχουν προβληματική συμπεριφορά κατά την κρίση εισαγγελικών λειτουργών, ή πρόκειται για αλλοδαπά παιδιά που έχουν υποστεί εκμετάλλευση ή αποτέλεσαν αντικείμενο εμπορίας (π.χ. παιδιά των φαναριών).

8. Με ποια κριτήρια προσλαμβάνονται οι εργαζόμενοι στο Παπάφειο, με βάση ποιες γνώσεις και με ποιες διαδικασίες;» .
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!