tromaktiko: Συνελήφθησαν 8 αστυνομικοί γιατί βασάνιζαν κρατούμενο

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Συνελήφθησαν 8 αστυνομικοί γιατί βασάνιζαν κρατούμενο



Οκτώ Μαροκινοί αστυνομικοί συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο κατόπιν...
εντολής ενός εισαγγελέα στην πόλη της Καζαμπλάνκας, με την κατηγορία ότι βασάνισαν μέχρι θανάτου έναν κρατούμενο.   Την είδηση της σύλληψης μετέδωσαν σήμερα αρκετές τοπικές εφημερίδες, μεταξύ των οποίων η Ασάμπαχ και Αλ Άχνταθ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το θύμα των αστυνομικών, ένας νεαρός Μαροκινός, είχε συλληφθεί τον περασμένο Αύγουστο για χρήση ναρκωτικών και κρατούνταν μετά τη σύλληψή του σε ένα κελί στο αστυνομικό τμήμα της Καζαμπλάνκα.  

Μερικές ώρες αργότερα, μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ η νεκροψία που διενεργήθηκε στη συνέχεια αποκάλυψε ότι η αιτία θανάτου ήταν τα τραύματα που είχαν προκληθεί στον νεαρό το διάστημα που παρέμεινε στο κελί του.  

Η διεύθυνση ασφαλείας της Καζαμπλάνκα υποστηρίζει όσον αφορά τον θάνατο του νεαρού άνδρα ότι υπέκυψε διότι χτύπησε εσκεμμένα το κεφάλι του στις μπάρες του κελιού του αστυνομικού τμήματος όπου κρατείτο, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο, η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Αμνηστία είχε ζητήσει να ενταθούν οι προσπάθειες από το Μαρόκο για την καταπολέμηση των βασανιστηρίων, χαρακτηρίζοντας την εν λόγω πρακτική ως «ενδημική» στο βασίλειο.   Σύμφωνα με την ίδια οργάνωση, διάφορα βασανιστήρια όπως η ασφυξία, ο εικονικός πνιγμός, η ψυχολογική και σεξουαλική βία εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται «για την απόσπαση ομολογιών και την καταστολή των ακτιβιστών και των διαφωνούντων» στο Μαρόκο.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!