πίκλες και στη μείωση των επιπέδων του άγχους στους ενήλικες.
Πιο συγκεκριμένα η έρευνα έδειξε πως η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε προβιοτικά όπως τα λαχανικά τουρσί μειώνουν το κοινωνικό άγχος. Η έρευνα μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες 700 φοιτητών και βρήκε πως οι ιδιαίτερα οι ενήλικες που έπασχαν από νευρολογικές παθήσεις, είχαν σημαντική βελτίωση μετά την κατανάλωση λαχανικών τουρσί. Παρόλο που η έρευνα είναι στα αρχικά της στάδια, οι επιστήμονες είναι σε θέση να συσχετίσουν την λήψη τροφών πλούσιων σε προβιοτικά με αξιοσημείωτη μείωση των επιπέδων του άγχους.
Πηγή