tromaktiko: Έρχεται «λουκέτο» στο Οικοτροφείο Ίρις - Ερευνώνται οικονομικές ατασθαλίες

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Έρχεται «λουκέτο» στο Οικοτροφείο Ίρις - Ερευνώνται οικονομικές ατασθαλίες



Επί ποδός είναι τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι αλλά και οι συγγενείς τροφίμων που διαμένουν στο Οικοτροφείο ψυχικά ασθενών μακράς παραμονής με υψηλού...
βαθμού προστασία, Ίρις το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Ρίου Πατρών.

Και αυτό γιατί, όπως καταγγέλθηκε στο tempo24.gr οι εργαζόμενοι όλο και λιγοστεύουν έπειτα από τις απολύσεις που έγιναν από τη Διοίκηση της Εταιρείας Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιών & Ενηλίκων (Ε.Π.Ψ.Υ.Π.Ε. ΙΡΙΣ) παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των υπευθύνων και του προσωπικού.

Έτσι πλέον έχουν απομείνει τέσσερις νοσηλευτές οι οποίοι πρέπει να καλύψουν τις ανάγκες της Δομής, με αποτέλεσμα να μην επαρκούν και πολλές φορές να είναι αναγκασμένο ένα άτομο, να κάνει τη βραδινή βάρδια και να πρέπει να φροντίσει τα 11 άτομα που διαμένουν εκεί.

Να σημειωθεί πως εκτός από τους νοσηλευτές που δεν επαρκούν, δεν υπάρχει τόσο κοινωνική λειτουργός μετά την απόλυσή της, αλλά ούτε και εκπαιδευτικός όπως προβλέπεται, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις καταγγελίες που έγιναν στο tempo24.gr, οι ίδιοι οι τρόφιμοι από τις συντάξεις τους είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν χρήματα ως «χορηγίες» ώστε να καλύπτονται τα έξοδα κοινωνικοποίησής τους.

Οι οχλήσεις, κυρίως με επιστολές, των εργαζομένων προς το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για παρατυπίες που έχουν γίνει, είναι πολλές όμως μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια λύση και τα προβλήματα συνεχίζουν να υφίστανται.



Ανακοίνωση των εργαζομένων

Από τους εργαζόμενους του Οικοτροφείο ψυχικά ασθενών μακράς παραμονής με υψηλού βαθμού προστασία, ΙΡΙΣ Αχαΐας, λάβαμε και δημοσιεύουμε την εξής ανακοίνωση:

«Είμαστε εργαζόμενοι  στο Οικοτροφείο ΙΡΙΣ Αχαΐας που ανήκει στην Ε.Π.Ψ.Υ.Π.Ε. ΙΡΙΣ και θέλουμε να σας αναφέρουμε τα κάτωθι:

Η Διοίκηση το τελευταίο διάστημα προέβη σε 7 απολύσεις χωρίς να υπάρχει λόγος . Ο λόγος που ανέφερε σε προφορικές συνομιλίες ήταν για να ξεκουραστούμε. Από 1/5/2015 στη βραδινή βάρδια  εργάζεται ένα άτομο το οποίο τις περισσότερες φορές είναι ανειδίκευτος εργάτης ενώ θα έπρεπε να είναι δύο άτομα το ένα εκ των οποίων νοσηλευτής.  Η μονάδα θα έπρεπε να έχει 7 νοσηλευτές ενώ έχει 4.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΨΥΠΕ ΙΡΙΣ επικοινωνεί με το προσωπικό κατά τη διάρκεια των απογευματινών βαρδιών  και απειλεί και τρομοκρατεί το προσωπικό πως αν δεν υπακούμε πιστά σε αυτόν θα μας απολύσει. Η διοίκηση φρόντισε να καλύψει τη θέση της Διοικητικά Υπευθύνου με μέλος του ΔΣ και συγγενικό πρόσωπο του Προέδρου της Ε.Π.Ψ.Υ.Π.Ε ΙΡΙΣ

Οι βάρδιες πλέον καθορίζονται από τη Διοίκηση της Ε.Π.Ψ.Υ.ΠΕ ΙΡΙΣ και όχι από την Επιστημονικά Υπεύθυνη.

7/7/2015 Πραγματοποιήθηκε έλεγχος από επιθεωρητές υγείας και παρατηρήθηκαν οικονομικές ατασθαλίες από τη πλευρά της Διοίκησης. Αναμένεται το πόρισμα των επιθεωρητών.

Λόγω παραίτησης της ψυχιάτρου από 10/9 δεν υπάρχει ψυχίατρος να παρακολουθεί και συνταγογραφήσει τη φαρμακευτική αγωγή των ψυχικά ασθενών με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται χειρότερη και επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα ασθενών και προσωπικού.»

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!