tromaktiko: Αλάτι στον καφέ; Και όμως, βοηθάει

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Αλάτι στον καφέ; Και όμως, βοηθάει



Όσοι πίνετε γαλλικό καφέ θα ενθουσιαστείτε με τη συμβουλή που δίνει...
το site kitchn. Αν θέλετε να αποφύγετε τις έξτρα θερμίδες τότε αυτό το κόλπο θα σας ενθουσιάσει.

Ο στόχος είναι να μειώσετε την ποσότητα ζάχαρης που θα βάλετε στον καφέ και άρα να περιορίσετε τις θερμίδες. Πως; Βάζοντας στον καφέ μια μικρή πρέζα αλάτι. Ελάχιστο όμως.

Αυτό θα περιορίσει την πικρίλα του καφέ και άρα θα χρειαστείτε λιγότερη ζάχαρη. Μπορείτε να το βάλετε πριν ρίξετε το ζεστό νερό, ή αφού έχετε φτιάξει τον καφέ, διαλύοντάς το μέσα στο φλιτζάνι. Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση ότι δεν έχετε πρόβλημα με το αλάτι.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!