tromaktiko: «Βοηθείστε,το παιδί μου ζει στην κόλαση των ναρκωτικών»

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

«Βοηθείστε,το παιδί μου ζει στην κόλαση των ναρκωτικών»



Η μάστιγα των ναρκωτικών έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στον τόπο μας εδώ...
και χρόνια και η αγωνία όλων όσων μπήκε ήδη στο σπίτι τους μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Για όλους τους υπόλοιπους αποτελεί μια διαρκή απειλή αφού ποτέ κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια ότι αυτή η μάστιγα σίγουρα δεν θα επηρεάσει κάποια στιγμή και το δικό μας σπίτι.


Γράφει ο Μάριος Ιγνατίου

Οι ειδήσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που αφορούν περιστατικά χρηστών αλλά και υποθέσεις διακίνησης, οι συλλήψεις αλλά και οι ποινές φυλάκισης δεν είναι πλέον οι συνταρακτικές ειδήσεις της προηγούμενης δεκαετίας αλλά μια συνηθισμένη καθημερινότητα.

Το PafosPress φέρνει σήμερα στην επιφάνεια μια περίπτωση χρήσης ναρκωτικών πολύ ιδιαίτερη. Ο 38χρονος Παφίτης, πατέρας και οικογενειάρχης, «βουλιάζει» στην κόλαση των ναρκωτικών τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Προσπαθεί, παλεύει αλλά δεν μπορεί να τα καταφέρει από μόνος του αφού όπως καταγγέλλει ο απεγνωσμένος πατέρας του δεν υπάρχουν κλειστά προγράμματα στην Κύπρο που να περιορίσουν τους χρήστες, να τους κρατήσουν μακριά, να τους αποτρέψουν από το να έχουν πρόσβαση στο να ξανά παρασυρθούν και να αρχίζουν πιο πίσω από εκεί που έμειναν.

Ατέρμονες προσπάθειες, αλληλογραφία με αρμόδια τμήματα και φορείς που τυγχάνουν απαντήσεων με ξύλινη γλώσσα του τύπου: «η επιστολή σας παραλήφθηκε και θα εξεταστεί». Μέχρι τότε όμως τι; Μέχρι να εξεταστεί η επιστολή και το αίτημα ο Γολγοθάς συνεχίζεται και είναι πιο δύσκολος και ανηφορικός από την προηγούμενη φορά.

Στην περίπτωση που σήμερα παρουσιάζουμε ο Π. μπαινοβγαίνει στη Ψυχιατρική Κλινική Αθαλάσσας, η συνταγογράφηση φαρμάκων απο τους γιατρούς περιλαμβάνει 9 διαφορετικά ψυχοφάρμακα τα οποία προέκυψαν από την 15ετή αυτή περιπέτεια αλλά την ίδια στιγμή ο ασθενής μεταφέρεται από τον θάλαμο 23 στον θάλαμο 34 και ακολούθως στον θάλαμο 37 και με μια διαδρομή αλε ρετουρ βρίσκεται πάλι έξω.

Επιστολές και «κόντρα» επιστολές, αλληλογραφία απο την οικογένεια, πατέρα, αδέλφια, σύζυγο αλλά οι γιατροί δεν μπορούν να λύσουν το πρόβλημα κρίνοντας ότι ο 38χρονος δεν πρέπει να κρατηθεί μέσα για νοσηλεία με αποτέλεσμα να του δίνουν εξιτήριο και να αρχίζουν όλα απο την αρχή.

Ούτε η Άνωση ούτε η Αγία Σκέπη μπόρεσαν να βοηθήσουν αλλά ούτε η απεξάρτηση στο Ισραήλ 7 μήνες με $3500 δολάρια το μήνα τα οποία φυσικά καταβλήθηκαν από την οικογένεια.

Πιο κάτω αποκαλύπτουμε αυτούσιες τις επιστολές και την αλληλογραφία της οικογένειας του 38χρονου με όλους τους αρμόδιους φορείς, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι την τελευταία Υπηρεσία που μπορεί να έχει σχέση με το σκληρό πρόσωπο των ναρκωτικών.

Απεγνωσμένος ο πατέρας του Π. ζητάει βοήθεια στη χειρόγραφη επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν έμεινε πόρτα στην Κύπρο και το εξωτερικό που δεν την κτύπησαν:

ΔΕΙΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΑΛΛΑ

ΚΑΙ 2η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ







Μετά την πιο πάνω συγκλονιστική επιστολή του πατέρα του 38χρονου διαβάστε τις απαντήσεις που πήρε.

Να σημειωθεί ότι η επιστολή όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στάλθηκε στις 20/11/2014 και μια εκ των απαντήσεων, από το Υπουργείο Υγείας μάλιστα, ήρθε στις 3 Ιουλίου 2015, 8 μήνες μετά.

Ακολουθεί η απάντηση της Βουλής των Αντιπροσώπων



Ιδού και η απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Πάσα, κανονικότατη μάλιστα στο Αντιναρκωτικό Συμβούλιο.



Αγανακτισμένος πλέον ο πατέρας του 38χρονου στέλνει δεύτερη επιστολή. Διαβάστε την αυτούσια.



Δημοσιογραφικά, πέραν της κάλυψης μιας τόσο συνταρακτικής ιστορίας, εκείνο που ήταν ιδιαίτερα εμφαντικό από πλευράς του πατέρα ήταν η κραυγή αγωνίας να γίνει κάτι επιτέλους για να σωθούν νέα παιδιά. Χαρακτηριστικότερο αλλά και συγκλονιστικό στοιχείο της συνομιλίας μας ήταν εκείνη η στιγμή απόγνωσης που μας είπε: «Ας υποθέσουμε ότι εμένα ο γιός μου πήγε εκεί που πήγε και είναι μεγάλος και δεν τους ενδιαφέρει, ας κάνουν κάτι για τα νέα παιδιά των 17 και 18 χρόνων».

Ας γίνει κάτι επιτέλους. ΧΘΕΣ όχι ΑΥΡΙΟ…


Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!