καταναλώνουμε μαζικά, κυρίως σε αυτά τα οποία μας σερβίρουν ως χοτ-ντογκ.
Η αμερικανική εταιρεία Clear Foods, η οποία επαίρεται ότι “χρησιμοποιεί γονιδιωματική τεχνολογία για να αναλύσει οποιαδήποτε τροφή σε μοριακό επίπεδο και συστατικό-προς-συστατικό”, δημοσίευσε μία έρευνα, η οποία είχε σκοπό να αναλύσει πλήρως τι ακριβώς περιέχουν τα προϊόντα χοτ-ντογκ από τις περισσότερες μάρκες αλλαντικών στις ΗΠΑ.
Η εταιρεία ανέλυσε συνολικά 345 προϊόντα και λουκάνικα για χοτ-ντογκ από 75 διαφορετικές μάρκες αλλαντικών στις ΗΠΑ και ανακοίνωσε ότι “εντόπισε ανθρώπινο DNA στο 2% των κανονικών προϊόντων, αλλά και στο 66% των προϊόντων που απευθύνονται σε χορτοφάγους”.
Επιπλέον, περίπου το 10% των προϊόντων για χορτοφάγους βρέθηκε ότι περιέχει κρέας.
Η εταιρεία έσπευσε βεβαίως να υπογραμμίσει ότι παρά τα σοκαριστικά αυτά ευρήματα, “υπάρχουν πολλές εταιρείες παραγωγής προϊόντων χοτ-ντογκ που έχουν υψηλής ποιότητας προϊόντα, τα οποία παρασκευάζουν με επαγγελματική ακεραιότητα”.
Το ρισκάρετε όμως...;
Πηγή