tromaktiko: Προς αντικατάσταση των F-18 η Φινλανδία …έναρξη με RfI

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Προς αντικατάσταση των F-18 η Φινλανδία …έναρξη με RfI



Την έγκριση της φινλανδικής κυβέρνησης εξασφάλισε η Αεροπορία της χώρας για να προχωρήσει σε διεθνή διαγωνισμό για την...
προμήθεια του νέου της μαχητικού. Η Φινλανδική Αεροπορία επιθυμεί την αντικατάσταση των γερασμένων μαχητικών της F-18.

Στον διαγωνισμό για το πρόγραμμα ΗΧ, όπως ονομάστηκε, φαίνεται πως θα συμμετάσχουν, όπως όλα δείχνουν, οι συνήθεις ύποπτοι, η Boeing με το F/A-18E/F Super Hornet, η Dassault, με το Rafale, η κοινοπραξία του Eurofighter Typhoon, η Lockheed Martin, με το F-35 Lightning II Joint Strike Fighter και η Saab, με το JAS-39 Gripen.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού είχε τεθεί από το καλοκαίρι. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Φινλανδίας, ο στόλος των υπηρετούντων F-18 θα έχει εξαντλήσει την επιχειρησιακή του ζωή στα τέλη της δεκαετίας του 2020, λόγω δομικής καταπόνησης και ελλείψεων ανταλλακτικών, με την απόσυρση των αεροσκαφών να υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει από το 2025.

Οι αιτήσεις προς ενημέρωση των Φιλανδών (RfI) θα πρέπει να κατατεθούν έως τον Φεβρουάριο του 2016, με τα τελικά συμβόλαια να τίθενται προς υπογραφή το 2021, ώστε τα νέα αεροσκάφη να παραδοθούν το συντομότερο δυνατό και να αρχίσουν να καθίστανται επιχειρησιακά από το 2025, ενώ η τα αεροσκάφη θα πρέπει να έχουν πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα έως το 2030.

Βασικό ρόλο στην επιλογή των Φιλανδών θα παίξει η δυνατότητα των προμηθευτών να παρέχουν ικανοποιητικό ρυθμό παραγωγής και μελλοντικά πακέτα αναβάθμισης.

Πηγή

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!