tromaktiko: Γενικό Επιτελείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας: "Ο αριθμός των τρομοκρατών του ISIS μπορεί να..."

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Γενικό Επιτελείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας: "Ο αριθμός των τρομοκρατών του ISIS μπορεί να..."



Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας στη Μεσόγειο θάλασσα μπορούν να...
χρησιμοποιηθούν για χτυπήματα του "Ισλαμικού Κράτους " (IS, επίσης γνωστό ως ISIS) στη Συρία, ανέφερε την Παρασκευή στη συνέντευξη Τύπου στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Komsomolskaya pravda " επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης άμεσης δράσης του Γενικού Επιτελείου, αντιστράτηγος Ανδρέι Καρταπόλοφ.

Τόνισε ότι οι δυνατότητες των ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο επιτρέπουν ανά πάσα στιγμή να γίνει το χτύπημα των θέσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης IS, απαγορευμένης στη Ρωσία.

Τώρα, είπε ο στρατηγός, τα πλοία εξασφαλίζουν την ασφάλεια φορτίων και την αντιαεροπορική άμυνα που δεν αποσκοπεί κατά των δυνάμεων της διεθνούς συμμαχίας με επικεφαλής τις ΗΠΑ οι οποίες επίσης δραστηριοποιούνται στον ουρανό της Συρίας.

Επίσης δήλωσε ότι οι δυνάμεις πεζικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας δε θα χρησιμοποιηθούν στη Συρία "σε καμία περίπτωση ".

Το ρωσικό Γενικό Επιτελείο δεν αποκλείει τη δημιουργία στη Συρία μιας στρατιωτικής βάσης με στοιχεία ναυτικών, εναέριων και πεζικών δυνάμεων, δήλωσε ο Καρταπόλοφ.

"Θα μιλούσα, μάλλον, για τη δημιουργία μιας ρωσικής στρατιωτικής βάσης. Θα είναι η βάση η οποία θα αποτελείται από στοιχεία ναυτικών, εναέριων και πεζικών δυνάμεων ", είπε.

Το Υπουργείο Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει πληροφορίες ότι οι τρομοκράτες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος» έχουν κινούμενα πυραυλικά συστήματα ραντάρ, προς το παρόν αυτά τα όπλα δεν χρησιμοποιούνται, ανέφερε ο αντιστράτηγος Ανδρέι Καρταπόλοφ.

Απαντώντας στην ερώτηση, αν εννοεί πιθανές προμήθειες αμερικανικών κινούμενων πυραυλικών συστημάτων ραντάρ «Stinger» στους τρομοκράτες, ο Καρταπόλοφ είπε: "Ίσως".

Οι τρομοκράτες του ISIS διαθέτουν σύγχρονο οπλισμό, ενώ μεμονωμένες ομάδες τους έχουν "πολύ καλή "εκπαίδευση, δήλωσε ο Ανδρέι Καρταπόλοφ.

"Μιλώντας για το ISIS, δεν πρέπει να τους φανταζόμαστε ως κανονικούς τρομοκράτες με αυτόματα όπλα και μεγάλα σπαθιά ", υπογράμμισε.

Ο Καρταπόλοφ υπενθύμισε ότι στο "Ισλαμικό Κράτος" πολεμούν αρκετοί πρώην αξιωματικοί από το στρατό του Ιράκ της εποχής του Σαντάμ Χουσέιν. "Αυτοί οι αξιωματικοί έχουν πολύ καλές δεξιότητες και γνώσεις, είναι ικανοί και να διοργανώσουν, και να εκπαιδεύσουν ανθρώπους. Για το λόγο αυτό μεμονωμένες ομάδες έχουν πολύ καλή εκπαίδευση", εξήγησε.

Εκτός από αυτό, υπενθύμισε ο στρατηγός, το ISIS έχει πάρει πολλά όπλα από αποθήκες των στρατών του Ιράκ και της Συρίας, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών αρμάτων μάχης "Abrams", τεθωρακισμένων, συστημάτων πυροβολικού και άλλων.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί στη Συρία σχεδόν όλο το σετ μέσων αναχαίτισης, εκτός από την στρατιωτική αναχαίτιση, ανέφερε ο Καρταπόλοφ.

"Έχουμε εγκαταστήσει και συνέχεια χρησιμοποιούμε όλο το σετ μέσων αναχαίτισης. Για το λόγο αυτό σχεδόν δεν έχουμε μυστικά", είπε, απαντώντας στην ερώτηση, πώς οι Ρώσοι στρατιώτες λαμβάνουν στοιχεία για την τοποθέτηση τρομοκρατών του "Ισλαμικού Κράτους ".

Η αμερικανική κατασκοπεία δεν μπορούσε να μην προσέξει τη μεταφορά ρωσικών οχημάτων, αεροσκαφών και άλλου οπλισμού στη Συρία, δήλωσε ο Ανδρέι Καρταπόλοφ.

"Χρησιμοποιήσαμε μια σειρά από διάφορες μεθόδους τεχνικού, πληροφοριακού και τακτικού χαρακτήρα. Γνωρίζετε το αποτέλεσμα. Αν πράγματι κάτι "είδαν", μάλλον δε θα σιωπούσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ομπάμα...", είπε ο Καρταπόλοφ.

Επίσης δήλωσε ότι "οι ΗΠΑ δεν αντιλαμβάνονταν τη φύση της δράσης μας και δεν φαντάζονταν σε τι αποσκοπεί ".

"Και κάτι ακόμα. Στην ουσία μάλλον δεν έχουν απαραίτητες πληροφορίες για θέσεις του ISIS, όπως το πιστοποιούν τα αποτελέσματα των χτυπημάτων τους. Για πραγματικές θέσεις τρομοκρατών έχουν ελάχιστες πληροφορίες και προφανώς ντρέπονται να το παραδεχτούν ", είπε ο Καρταπόλοφ.

Ταυτόχρονα τόνισε ότι η Ρωσία είναι ανοικτή προς συνεργασία με τις ΗΠΑ στο θέμα της Συρίας.

Ο Καρταπόλοφ επίσης θεωρεί ότι απεριόριστες δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ είναι παιδικό παραμύθι. "Έχουν χάσει εντελώς την πολλαπλή εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων θαλάσσιας εγκατάστασης ", θεωρεί.

"Όλες οι δυνατότητές τους για τις οποίες μιλούν σαν να είναι απεριόριστες, είναι ένα παιδικό παραμύθι ", είναι πεπεισμένος ο Καρταπόλοφ.

Ο Καρταπόλοφ θεωρεί ότι τα αεροπορικά χτυπήματα των δυνάμεων της διεθνούς συμμαχίας στη Συρία περισσότερο ενοχλούσαν όχι τις ενέργειες του ISIS, αλλά των κυβερνητικών στρατευμάτων του Μπάσαρ Άσαντ.

"Η συμμαχία με επικεφαλής τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον αέρα πλήττει τις θέσεις της υποδομής του ISIS. Είναι γέφυρες, δρόμοι, ηλεκτρικοί σταθμοί, δίκτυα θέρμανσης, υδατοδεξαμενές και σταθμοί παροχής. Όλα αυτά κάνουν τη ζωή των ανθρώπων αβάσταχτη. Όλα αυτά δε δυσκόλευαν τις ενέργειες του ISIS, όσο μάλλον δυσκόλευαν σημαντικά τις ενέργειες κυβερνητικών στρατευμάτων του προέδρου Άσαντ", είπε.

Ο αριθμός τρομοκρατών του "Ισλαμικού Κράτους" στη Συρία μπορεί να φτάνει στις 50 χιλιάδες άτομα, ανέφερε ο Ανδρέι Καρταπόλοφ.

"Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, από τις 30 έως τις 80 χιλιάδες. Επειδή ως συνήθως η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, ας μιλάμε για 40-50 χιλιάδες", είπε στη συνέντευξη.

Όπως δήλωσε, τρομοκράτες του "Ισλαμικού Κράτους" στη Συρία αφήνουν τις θέσεις του και τώρα κρύβονται σε τεμένη και νοσοκομεία υπό τη μορφή άμαχων πολιτών.

"Τρομοκράτες αφήνουν τις θέσεις τους, αποχωρούν στο βάθος, προσπαθούν να κρυφτούν σε δύσβατες περιοχές, σε διάφορα σπήλια, ορεινές κοιλάδες. Προσπαθούν να κρυφτούν σε τεμένη και νοσοκομεία και προσπαθούν να αποκεντρωθούν ανάμεσα σε άμαχο πληθυσμό ", είπε.

Ο συριακός στρατός επιτυχώς αναπτύσσει την επίθεση λόγω της στήριξης που του παρέχει η ρωσική αεροπορία, θεωρεί ο Ανδρέι Καρταπόλοφ.

"Μου είναι δύσκολο να κρίνω πόσο έτοιμος ήταν ο συριακός στρατός στην επιχείρηση επίθεσης. Μπορώ να κάνω μόνο ένα συμπέρασμα, ότι στην κατάσταση στην οποία τώρα βρίσκεται ο συριακός στρατός, αν πέρασε στην επίθεση, σημαίνει ότι τα χτυπήματά μας ουσιαστικά μείωσαν το μαχητικό δυναμικό του εχθρού ", επισήμανε.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!