tromaktiko: Ποια είναι τελικά η πόλη που χάνεται στα σύννεφα; [video]

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Ποια είναι τελικά η πόλη που χάνεται στα σύννεφα; [video]



Αλεπάλληλα share γνωρίζει video που δείχνει μια μυστηριώδη πόλη να εμφανίζεται...
μέσα στα σύννεφα, πάνω από κινεζική πόλη. Οι εξηγήσεις που δίνονται είναι από το να πρόκειται για κάποιο μυστικό πρότζεκτ της Nasa μέχρι και να είναι ένα από τα πολλά hoaxes που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.  

"Φαίνεται πάρα πολύ καλό», λέει η Πέγκυ Λεμόν, επιστήμονας της ατμόσφαιρας στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο. "[Αλλά], αν είναι πραγματικό, αυτό λέγεται ανώτερη οφθαλμαπάτη», δηλώνει η Jill Coleman, επίσης ειδική στην Ατμόσφαιρα, στο Πανεπιστήμιο του Ball State στην  Ιντιάνα.

«Θα μπορούσε να είναι κάτι που ονομάζεται Fata Morgana, ένα ορισμένο είδος  ατμοσφαιρικής οφθαλμαπάτης», σημειώνει. Σύμφωνα με την ίδια για να υπάρξει  Morgana Fata, θα πρέπει να υπάρχει  κρύος πυκνός αέρας κοντά στο έδαφος με ένα στρώμα θερμότερου αέρα πάνω από αυτό. Αυτό ονομάζεται θερμοκρασιακή αναστροφή, δεδομένου ότι είναι το αντίθετο από ό, τι συμβαίνει συνήθως στην ατμόσφαιρα.

Σε αυτή την περίπτωση και υπό ορισμένες ατμοσφαιρικές συνθήκες, οι ακτίνες φωτός κάμπτονται κατά τέτοιο τρόπο που ο εγκέφαλός μας ξεγελιέται νομίζοντας ότι ένα αντικείμενο είναι υψηλότερα από ό, τι πραγματικά είναι. Μάλιστα, όσο πιο μακριά από ένα αντικείμενο είναι ένα άτομο, τόσο ψηλότερο θα εμφανιστεί το αντικείμενο», λέει η επιστήμονας.

Η Morgana Fata είναι ο λόγος που μερικές φορές οι άνθρωποι βλέπουν πλοία μέσα σε σύννεφα και ένα τέτοιο είδος αντικατοπτρισμού μπορεί να είναι και ο μύθος του Ιπτάμενου Ολλανδού με το-πλοίο φάντασμα που πλέει στην ανοικτή θάλασσα. Σύμφωνα δε με τον ιστορικό Tim Maltin, η Morgana Fata ίσως να ήταν η αιτία της βύθισης του Τιτανικού.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!