tromaktiko: Αυτοσχέδιο καπνεργοστάσιο με 60 κιλά καπνού στην Δράμα!

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Αυτοσχέδιο καπνεργοστάσιο με 60 κιλά καπνού στην Δράμα!



Ένα αυτοσχέδιο καπνεργοστάσιο είχαν στήσει στο αγρόκτημα και σε μια αποθήκη τους... σε περιοχή της Δράμας δυο Έλληνες ηλικίας 42 και 47 χρόνων και επεξεργάζονταν μεγάλες ποσότητες αποξηραμένων φύλλων καπνού για να τους διακινήσουν στην παράνομη αγορά. Μάλιστα, γέμιζαν και τσιγάρα για να τα διαθέτουν έτοιμα στην πελατεία τους.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που έκαναν οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και υπαλλήλους του Τελωνείου, έχοντας μαζί τους ειδικά εκπαιδευμένο στην ανίχνευση ναρκωτικών σκύλο, συνέλαβαν τους δράστες μαζί με δυο αγοραστές.

Ο 68χρονος Έλληνας και ο 33χρονος Αλβανός είχαν ήδη παραλάβει από τον 47χρονο 757 γραμμάρια λεπτοκομμένου αποξηραμένου καπνού, μια χειροκίνητη συσκευή για το γέμισμα κενών τσιγάρων και επτά άδειες τσιγαροφύσιγγες.

Στις ιδιοκτησίες και τα σπίτια των δυο δραστών κατασχέθηκαν 31 κιλά και 110 γραμμάρια λεπτοκομμένου καπνού, 28 κιλά και 140 γραμμάρια αποξηραμένων φύλλων καπνού, ένα αυτοσχέδιο μηχάνημα κοπής, ένας ηλεκτρικός αναδευτήρας, τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές και πέντε συσκευασίες με συνολικά 500 άδεια τσιγάρα. Στο αγρόκτημα συνελήφθησαν και τρεις Αλβανοί που βρίσκονταν και εργάζονταν παράτυπα στη χώρα και σε βάρος τους κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης. Οι υπόλοιποι παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας που τους άσκησε δίωξη για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!