tromaktiko: Θα ρίξουν την κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα;

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Θα ρίξουν την κυβέρνηση μέχρι τα Χριστούγεννα;



Σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης, με πτώση της κυβέρνησης....
βλέπουν κυβερνητικά στελέχη, σχέδιο στο οποίο εντάσσουν και αυτό που αποκαλούν «Πανουσιάδα».Το σχέδιο αυτό, υποστηρίζουν, ξεκινά έχοντας ως αφετηρία
τη σκέψη, «ή θα ρίξουμε τονΣΥΡΙΖΑ ως τα Χριστούγεννα ή δεν θα τον ρίξουμε ποτέ».

Η πρώτη φάση της διαπραγμάτευσης, σύμφωνα με τη συλλογιστική τους, θα κλείσει ομαλά, εκτός απροόπτου, για να ακολουθήσει ένα ...διαβολικό 40ήμερο. Από το 2016 όμως και μετά, με βάση το σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο, πολύ περισσότερο όταν καταλήξει η συζήτηση για το δημόσιο χρέος και ληφθούν μέτρα ελάφρυνσης. Συνεπώς, ή τώρα ή ποτέ.

Το οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης είχε πολλά επεισόδια, λένε, και θα έχει, ως φαίνεται, και πολλά ακόμη: Ξεκίνησε από την επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, και όταν αυτή δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα, τότε ο στόχος άλλαξε: Πάνος Λάμπρουκαι οι βουλευτές (που δεν έχουν κατονομασθεί ακόμη) για σχέση, τάχα, με την τρομοκρατία.

Τελευταίο, χθεσινό, επεισόδιο, η ...παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, που εμφανίστηκε από μερίδα μέσων ενημέρωσης ότι παραιτείται απηυδισμένος από τη συμπεριφορά συναδέλφων του.

«Ούτε για αστείο (δεν παραιτούμαι)», ήταν η πρώτη του αντίδραση του υπουργού από τηΜάλτα, πληροφορούμαστε, για να ακολουθήσει η γραπτή ανακοίνωσή του, στην οποία έκανε λόγο για «ανυπόστατες φήμες», για «δημοσιεύματα που κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα». Και το σενάριο έπεσε στο κενό...

Το σχέδιο υπαινίχθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της χθες στην ΕΡΤ, κάνοντας μάλιστα λόγο για «επικίνδυνα σενάρια». Εξάλλου, «σε μια στιγμή ιδιαίτερη για τη χώρα και ιδιαίτερη για τη διαπραγματευτική μας προσπάθεια που γίνεται αυτόν τον καιρό και που ξέρουμε όλοι ότι είναι πάρα πολύ έντονη και καθοριστική, υπάρχουν κάποιοι, λοιπόν, οι οποίοι θέλουν να πλήξουν και την προσπάθεια, αλλά και τη χώρα, προκειμένου οι ίδιοι να επιβληθούν ξανά στην εξουσία. Υπάρχουν τέτοια σενάρια σε κάποιους κύκλους», κατήγγειλε η εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Και συνέχισε κάνοντας λόγο για «επικίνδυνα παιχνίδια, όχι γιατί κινδυνεύει και απειλείται οΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνηση απ’ αυτά, αλλά γιατί απειλείται η ίδια η πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας».
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!