tromaktiko: Περού: Δημιουργία τεράστιου εθνικού πάρκου στην περιοχή του Αμαζονίου

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Περού: Δημιουργία τεράστιου εθνικού πάρκου στην περιοχή του Αμαζονίου



Το Περού θα προχωρήσει στη δημιουργία ενός εθνικού πάρκου για την προστασία μίας...
τεράστιας έκτασης στην περιοχή του Αμαζονίου, όπου υπάρχει υψηλή δραστηριότητα εμπορίου ναρκωτικών και παράνομης υλοτομίας και εξόρυξης, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Μανουέλ Πουλγκάρ Βιντάλ.

Το πάρκο, το οποίο θα λάβει την ονομασία Εθνικό Πάρκο Σιέρρα ντελ Ντιβιζόρ, θα καλύπτει μια έκταση περίπου 14.170 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σε μια περιοχή που κατοικείται κυρίως από διάφορες αυτόχθονες κοινότητες.

Ο πρόεδρος του Περού Ογιάντα Ουμάλα αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή για να υπογράψει ένα διάταγμα για τη δημιουργία του πάρκου.

Στην περιοχή υπολογίζεται πως φιλοξενούνται πάνω από 3.000 είδη φυτών και ζώων, πολλά από τα οποία δε βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Το νέο πάρκο θα προσλαμβάνει περίπου 150.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα, ισοδύναμο με περίπου το 40 τοις εκατό της ημερήσιας παραγωγής άνθρακα του Περού.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ στο Παρίσι, με αντικείμενο την επίτευξη μίας παγκόσμιας συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Σιέρρα ντελ Ντιβιζόρ αποτελεί προστατευόμενη ζώνη από τον Απρίλιο του 2006. Από τότε, οι κοινότητες που ζουν εκεί έχουν πιέσει για τον χαρακτηρισμό της ως εθνικό πάρκο ώστε να ισχυροποιηθεί η νομική της προστασία από παράνομους υλοτόμους, ανθρακωρύχους και εμπόρους ναρκωτικών.

Η Σιέρρα ντελ Ντιβιζόρ είναι το δεύτερο εθνικό πάρκο που δημιουργήθηκε από τότε που ο Ουμάλα ανέλαβε την εξουσία το 2011, μετά το Εθνικό Πάρκο Γκουέπι, μια έκταση 6.260 τετραγωνικών χιλιομέτρων με επίκεντρο τον ποταμό Γκουέπι στο νοτιοανατολικό Περού.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!