tromaktiko: Δείτε πως μπορείτε να μειώσετε εύκολα το λίπος που τρώτε

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Δείτε πως μπορείτε να μειώσετε εύκολα το λίπος που τρώτε



Η σωστή διατροφή χαρίζει χρόνια και παρατείνει τη νεότητα. Δεν το λέμε εμείς...
αλλά ο καθηγητής σε θέματα διατροφής στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης κ. J.Massorο , ο οποίος υποστηρίζει ότι «αν η σωστή διατροφή εφαρμοζόταν στον άνθρωπο, η ζωή μας και η νεανική μας εμφάνιση θα μπορούσε να παραταθεί για πάνω από 25 χρόνια.»

Σχεδόν όλοι έχουν την επιθυμία να τρέφονται σωστά . Μία καλή αρχή είναι να μειώσετε το λίπος που καταναλώνετε καθημερινά, υιοθετώντας τις παρακάτω απλές συμβουλές:

Αφαιρέστε το λίπος από τα κρέατα πριν και αφού τα μαγειρέψετε.
Μειώστε στο ελάχιστο τα κρέατα με υψηλό ποσοστό λίπους , όπως το αρνί, το χοιρινό και τα εντόσθια.
Όταν κάποιος παίρνει με τη διατροφή του 2.000 θερμίδες την ημέρα, δεν πρέπει να καταναλώνει πάνω από 76 γραμμάρια κορεσμένων λιπών καθημερινά.
Αντικαταστήστε τα σκληρά τυριά, που περιέχουν γύρω στο 45% λίπος, με ανθότυρο, μυζήθρα ή τυρί κότατζ. Η φέτα είναι επίσης πολύ περιεκτική σε λίπος ( γύρω στο 40%).
Προσοχή στο τυρί κρέμα , στα κίτρινα τυριά, στο ολόπαχο γάλα και στις σοκολάτες που περιέχουν μεγάλες ποσότητες σε βούτυρο.
Ο τρόπος μαγειρέματος παίζει ρόλο στην απομάκρυνση του λίπους. Ψήνουμε λοιπόν το κρέας σε σχάρα, ακόμα και στο φούρνο της κουζίνας.
Ο κρόκος του αυγού είναι πλούσιος σε χοληστερίνη (λίπος). Μην τρώτε λοιπόν πάνω από 2-3 ολόκληρα αυγά την εβδομάδα. Αντίθετα, ασπράδια μπορείτε να φάτε άφοβα.
Μην τρώτε παραπάνω από πέντε κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο την ημέρα.
Προσοχή στο αλάτι! Συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών στο σώμα, προκαλώντας κυτταρίτιδα που δίνει την εντύπωση ενός κουρασμένου και κυρίως γηρασμένου δέρματος.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!