tromaktiko: Η Εθνικη Συνεννόηση!

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Η Εθνικη Συνεννόηση!



Γράφει ο Ηλίας  Μαλεβίτης
Δικηγόρος, πρώην Βουλευτής
Συνηθίζεται όταν ο Πρωθυπουργός επιστρέφει από ένα επίσημο ταξίδι του στο εξωτερικό να...
ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα αποτελέσματα των επαφών του με τους ξένους ηγέτες! Έτσι, όταν ο Πρωθυπουργός επέστρεψε από το ταξίδι του στην Τουρκία, όπου είχε μεταβεί μετά από πρόσκληση του Τούρκου Πρωθυπουργού, επεσκέφθη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τον ενημερώσει σχετικά.

Όποιοι παρακολούθησαν τα στιγμιότυπα από τη συνάντηση των δυο ανδρών στο Προεδρικό Μέγαρο που μετέδωσε η τηλεόραση, διαπίστωσαν ότι σκοπός της επίσκεψης δεν ήταν μόνο η ενημέρωση του Προέδρου από τον κ. Τσίπρα, για τα όσα συζήτησε με τους Τούρκους αξιωματούχους. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να συναντήσει τον κ. Παυλοπουλο και για έναν άλλο λόγο! Ηθελε να δημοσιοποιήσει τόσο την αίτηση - παράκλησή του προς τον Πρόεδρο για μιά θεσμική παρέμβασή του στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να επιτευχθεί μια ευρύτερη στήριξη της κυβέρνησής του, όσο και τη δημόσια δέσμευση του Προέδρου ότι θα εργασθεί προς επίτευξη αυτής της αναγκαίας εθνικής συνεννόησης!

Παράλληλα, ο κ.Τσιπρας, ήθελε να στείλει ένα καθαρό μήνυμα προς τον λαό: ότι δεν μπορεί μόνος του, και μάλιστα με μια ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία, να αντιμετωπίσει ούτε τα οικονομικά προβλήματα, ούτε τα εθνικά θέματα: το προσφυγικό, τα Ελληνοτουρκικά, το Αιγαίο, το κυπριακό και άλλα που απασχολούν τη χώρα και ανησυχούν όλους. Γι αυτό τον λόγο, χρειάζεται, όπως δηλώνει, και τη στήριξη από άλλες πολιτικές δυνάμεις.

Αυτή η μη αναμενόμενη δήλωση - άνοιγμα του κ. Τσίπρα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για την οποία μπορεί καθένας, για πολλούς λόγους, να διαφωνεί, αν δεν έγινε για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς, θα μπορούσε να θεωρηθεί θετική, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα, χωρίς αυτό να απαλλάσσει τον κ. Τσίπρα από τα λάθη της κυβέρνησής του και τις ευθύνες που του αναλογούν για την καθυστερημένη επιλογή αυτής της αναγκαίας διεύρυνσης!
Σε κάθε περίπτωση, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν και απειλούν τη χώρα επιβάλλουν την εθνική συνεννόηση μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων. Αυτό αποτελεί εθνική ανάγκη και για έναν ακόμα λόγο, όπως τόνισε και ο κ.Παυλόπουλος: " Για να μπορέσουμε με μεγαλύτερη ισχύ να απαιτήσουμε απο τους εταίρους μας να τηρήσουν και εκείνοι τις υποχρεώσεις τους προς τη χωρα μας"!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!