tromaktiko: Μια χαρά παίζει τον τρομοκρατικό ρόλο του ο «Φρανκεστάιν»...

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

Μια χαρά παίζει τον τρομοκρατικό ρόλο του ο «Φρανκεστάιν»...



Γράφει ο Μαγια
Η 13η Νοεμβρίου 2015 θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη ως η ημέρα που άλλαξε την Ευρώπη για πάντα...

Βρισκόμαστε στο σημείο όπου οι Ευρωπαίοι συνειδητοποιούν ότι η περίφημη «ενοποίησή» τους δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια καλοστημένη «μηχανή», που παράγει βαρβαρότητα, μεταβάλλοντας χώρες και οι κοινωνίες, είτε εντός είτε εκτός επίσημων μνημονίων, σε ανδράποδα για να διασωθεί το επίπεδο διαβίωσης και κατανάλωσης των ισχυρότερων. Συνειδητοποιούν ότι η Ευρώπη των τραπεζών, της σκληρής προτεσταντικής λιτότητας, της έλλειψης οράματος, της παγκοσμιοποιητικής ισοπέδωσης, είναι γυμνή κι αδύναμη να εκπονήσει μια κοινή στρατηγική για την εξωτερική της πολιτική και την άμυνα.

Με νωπό το αίμα στους δρόμους του Παρισιού, η τάση περιχαράκωσης των συνόρων των Ευρωπαικών χωρών αναμένεται να ενισχυθεί και να πολλαπλασιαστούν οι «φράχτες» μπας και ανακοπεί η ροή των εκατομμυρίων ανθρώπων που προσπαθούν να διαφύγουν από τα πεδία των μαχών, του θανάτου και της πείνας.

Σε κλοιό φόβου οι λαοί της Ευρώπης, απειλούνται, στο όνομα της αντιμετώπισης της ισλαμικής τρομοκρατίας, με περιστολή των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων, με την ενοχοποίηση των κοινωνικών αντιστάσεων και εν τέλει με την ολοκληρωτική υποταγή τους.

Ηδη, η Γαλλία μπαίνει στον «γύψο». «Είμαστε σε πόλεμο», είπε ο Ολάντ στις Βερσαλίες, επιβεβαιώνοντας μετά από 26 αιώνες την περίφημη ρήση του Ηρόδοτου. Γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν περιοχή της Συρίας, όπου πιστεύουν οτι υπάρχουν θύλακες Τζιχαντιστών, ενώ στους δρόμους του Παρισιού, εξακολουθεί να βασιλεύει ο τρόμος.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξήγγειλε δρακόντεια δέσμη μέτρων, που θα εντείνουν την αστυνόμευση, στην οποία πλέον θα εμπλέκονται ενεργά ο στρατός και οι μυστικές υπηρεσίες. Τάχθηκε υπέρ της επέκτασης του καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες, ενώ προανήγγειλε συνταγματική αναθεώρηση ώστε να δημιουργηθεί το θεσμικό πλαίσιο για να «αντιμετωπιστούν οι απειλές των τρομοκρατών».

Μέσα σ΄ αυτή την κοσμογονία, η Ελλάδα, που δεν είναι σε θέση να ορίσει ούτε το ύψος του ΦΠΑ, αναρωτιέται κάποιος πως μπορεί να αποφύγει να μετατραπεί σε «αποθήκη» των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που θα συνεχίσουν να αναζητούν τρόπους να περάσουν τους φράκτες προς την ευρωπαϊκή «ασφάλεια» και «ευημερία».

Αυτό ακριβώς είναι το τρέχον και πιεστικό πρόβλημα για το οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ζητά την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων Εταίρων από την μια και την τουρκική συνεργασία από την άλλη. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία γίνεται ακόμη πιο δύσκολη καθώς η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να παζαρέψει σκληρά τη συνδρομή της για τον έλεγχο του μεταναστευτικού ρεύματος.

Είναι μια εικόνα και μια νέα πραγματικότητα που δεν χωράει εύκολες αποστολές και προβλέψεις για κανέναν. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τη μνημονιακή Ελλάδα κι όταν απέναντι βρίσκονται οι πάγιες γεωπολιτικές παγίδες της Τουρκίας του Ερντογάν…

ΥΓ1. Ποιος, λοιπόν, χρηματοδότησε και εξόπλισε τους τρομοκράτες; Η αποκάλυψη του Ρώσου πρόεδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν ξεσκεπάζει τους μεγάλους υποκριτές: Το Ισλαμικό Κράτος χρηματοδοτείται από 40 χώρες, μεταξύ των οποίων και κάποιων που ανήκουν στις G20!

ΥΓ 2. Πλησιάζει μισός αιώνας από την εξέγερση του Νοέμβρη και το Πολυτεχνείο δε λεει να ξεθωριάσει. Παραμένει πάντα επίκαιρο. Το νόημά του δεν χάνεται, τουλάχιστον, για εκείνους που δεν βολεύονται με τον εφησυχασμό και την υποταγή!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!