Δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες στο πλαίσιο της τετραήμερης παραμονής τους επισκέφθηκαν Ηράκλειο, Άγιο Νικόλαο, Κριτσά, Βάι, Σπιναλόγκα, Ρέθυμνο, Σπήλι, Πρέβελη, Χανιά, Αργυρούπολη, Μονή Τοπλού, Μονή Αγίας Τριάδος, Μινωική νεκρόπολη των Αρμένων, Άπτερα, Λατώ, και άλλες περιοχές όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις ομορφιές της Κρήτης, τον πολιτισμό της, το φυσικό περιβάλλον, τα μνημεία της, την ενδοχώρα του νησιού. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει το νησί, αλλά και την μοναδική Κρητική Κουζίνα-Διατροφή.
Η αποστολή των δημοσιογράφων και των τουριστικών πρακτόρων εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την φιλοξενία και τις επισκέψεις τους σε εργαστήρια επεξεργασίας τοπικών προϊόντων όπως βότανα, λάδι, χαρούπια, αβοκάντο κ.α.
Για την οργάνωση της επίσκεψης των ξένων προσκεκλημένων στην Κρήτη σημαντική ήταν η συμβολή των Γραφείων του ΕΟΤ Ιταλίας, Ρουμανίας, Βελγίου, Ολλανδίας, Αυστρίας, Ουγγαρίας, και Τσεχίας.