tromaktiko: ΒΟΜΒΑ: Οι δανειστές ζήτησαν να μην πληρώσουμε τρεις μήνες μισθούς;

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

ΒΟΜΒΑ: Οι δανειστές ζήτησαν να μην πληρώσουμε τρεις μήνες μισθούς;



Οι πιστωτές που διατυμπανίζουν ότι μοναδικός τους σκοπός είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα..
ζητούν οι Έλληνες πολίτες να μην πάρουν τα δεδουλευμένα τους για δύο με τρεις μήνες, κατά την σύμβουλο του Γιάννη Βαρουφάκη και μέλος της ελληνικής διαπραγμάτευσης κα Παναρίτη.

Συγκλονίζει μία πρόταση της «Όταν λέμε ότι έχουμε πρόβλημα ρευστότητας και μας απαντούν μην πληρώσετε και κανένα μισθό για 1-2 μήνες, μείνετε χωρίς μισθούς για 1-2 μήνες», αφήνοντας σύξυλους τους πάντες.

Η κα Παναρίτη συνεχίζει τονίζοντας πως «Αυτοί που έχουν έρθει να μας βοηθήσουν έχουν στηριχθεί σε παράξενους τρόπους που δουλεύουν και δεν βοηθούν ακριβώς. Άλλοι λένε να δουλέψουμε τις μεταρρυθμίσεις και να το κάνουμε με άλλους εταίρους που στην πραγματικότητα δεν βοηθούν. Βλέπουν το πρόβλημα με παράξενο τρόπο, όταν λένε μην πληρώσετε μισθούς για δύο μήνες. Είναι ντροπή να βγαίνουν συνταξιούχοι στα 45 ή ακόμη και στα 56, υπάρχουν ακόμη και σήμερα συνταξιούχοι στα 45, αυτό πρέπει να σταματήσει».

Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν τρία βασικά προβλήματα αναφορικά με την κρίση:

1. Τα αίτια της κρίσης που δεν διορθώσαμε, δεν κάναμε τίποτα για τις συντεχνίες, που συνεχίζουν ακάθεκτες. Δυστυχώς η χώρα δεν παράγει τίποτα.

2. Δημιουργήσαμε περισσότερο χρέος και συνεχίζουμε να μην παράγουμε.

3. Δεν έχουμε χάσει απλώς παραγωγικότητα αλλά έχουμε χάσει τους νέους ανθρώπους. Στην Ελλάδα υπάρχει μια δημογραφική βόμβα οι νέοι 18-24 είναι μόλις 250 χιλιάδες αυτό είναι το χειρότερο πρόβλημα.

Γραφειοκράτες, χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τραπεζικούς υπαλλήλους τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!