Μάλιστα, ήταν επίσημη τροφή των αθλητών που συμμετείχαν στους ολυμπιακούς αγώνες το 776 π.χ. καθώς αποτελούσε πηγή ενέργειας χωρίς πρόσθετα λίπη.
Εν έτη 2015 ήρθε η ώρα το cheesecake να επιστρέψει στις ρίζες του μέσω του σεφ Μωραΐτη Μιχάλη , ο όποιος αναδεικνύει την πλούσια γεύση του μέσα από ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα. Ο σεφ χρησιμοποιεί καραμελωμένα παξιμάδια στην βάση, ξινoμυζήθρα και ανθότυρο για την κρέμα και τέλος για την κορυφή μαρμελάδα από τοματίνια.

