tromaktiko: Μπατακλάν: Στο καμαρίνι των Eagles of Death Metal σκοτώθηκαν πολλοί θεατές

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Μπατακλάν: Στο καμαρίνι των Eagles of Death Metal σκοτώθηκαν πολλοί θεατές



Mέλη του, ροκ συγκρότημα Eagles of Death Metal που βρίσκονταν στη σκηνή στον συναυλιακό χώρο Μπατακλάν στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου όταν εισέβαλαν οι...
ισλαμιστές τρομοκράτες και σκόρπισαν τον θάνατο δήλωσαν ότι κάποιοι από τους θεατές σκοτώθηκαν μέσα στο καμαρίνι του, όπου είχαν αναζητήσει καταφύγιο.

Ο Τζέσε Χιους, τραγουδιστής του συγκροτήματος, παραχώρησε συνέντευξη στο διεθνές τηλεοπτικό κανάλι Vice, η οποία θα μεταδοθεί στον ιστότοπό του την επόμενη εβδομάδα. Ένα απόσπασμα 30 δευτερολέπτων όμως δόθηκε χθες Σάββατο στη δημοσιότητα. Είναι η πρώτη φορά που κάποιο μέλος των Eagles of Death Metal μιλά για την τρομοκρατική επίθεση.

«Πολλοί άνθρωποι κρύφτηκαν στο καμαρίνι μας και οι δολοφόνοι κατάφεραν να μπουν σε αυτό και τους σκότωσαν όλους, εκτός από ένα παιδί που κρυβόταν κάτω από το δερμάτινο σακάκι μου», είπε ο Χιους στη συνέντευξη, ενώ στο πλευρό του βρισκόταν ο συνιδρυτής του συγκροτήματος Τζομ Χομ.

«Οι άνθρωποι έκαναν τους πεθαμένους και ήταν πολύ φοβισμένοι», πρόσθεσε ο Χιους με τη φωνή του να τρέμει. «Ένας βασικός λόγος που σκοτώθηκαν τόσοι άνθρωποι ήταν πάρα πολλοί δεν ήθελαν να αφήσουν τους φίλους τους. Πάρα πολλοί άνθρωποι έβαλαν τον εαυτό τους μπροστά από άλλους», εξήγησε.

Οι Eagles of Death Metal βρίσκονταν στη σκηνή στο Μπατακλάν όταν οι ισλαμιστές τρομοκράτες εισέβαλαν σε αυτό και άνοιξαν πυρ με αυτόματα όπλα, με αποτέλεσμα να σκοτώσουν τουλάχιστον 89 ανθρώπους.

Ένα σύντομο βίντεο που τραβήχτηκε μέσα στον συναυλιακό χώρο και αναρτήθηκε στο Instagram μεταδόθηκε αργότερα και από τηλεοπτικά δίκτυα. Σε αυτό φαίνεται το συγκρότημα να βρίσκεται στη σκηνή στη μέση ενός ορχηστρικού κομματιού την ώρα που αρχίζουν να ακούγονται οι πυροβολισμοί. Ο ντράμερ φαίνεται αμέσως να σκύβει για να κρυφτεί, την ώρα που ένας κιθαρίστας τρέχει να κατέβει από τη σκηνή και ένας άλλος παραμένει παγωμένος στο σημείο που βρισκόταν.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!