tromaktiko: Η F1 τιμά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του Παρισιού [photo]

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Η F1 τιμά τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης του Παρισιού [photo]



Όλοι οι πιλότοι θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια, ως ένδειξη πένθους και τιμής προς τα θύματα του πρόσφατου τρομοκρατικού χτυπήματος στο Παρίσι...

Η ενέργεια αυτή αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του προέδρου της FIA, Jean Todt και του Bernie Ecclestone. Αρχικά η FIA είχε αποφασίσει να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή πριν την εκκίνηση στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την παγκόσμια ημέρα μνήμης θυμάτων από τροχαία ατυχήματα, στην μνήμη των θυμάτων. Η κίνηση αυτή είχε προαποφασιστεί από καιρό, ενώ αργότερα μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα γίνει ένα συνέδριο για τα τροχαία ατυχήματα.

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο Παρίσι, κρίθηκε ότι η τήρηση ενός λεπτού σιγής θα έπρεπε να αφιερωθεί στην μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας. Θέλοντας να συμβιβάσουν τα πράγματα αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η τελετή.

Η επίσημη δήλωση της FIA αναφέρει: «Μετά την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, η τελετή απόδοσης φόρου τιμής στα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων που είχε σχεδιαστεί για το βραζιλιάνικο GP στο πλαίσιο της διεθνούς ημέρας μνήμης θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων, έχει τροποποιηθεί. Στην διάρκεια του parade lap οι οδηγοί θα φορούν μαύρα περιβραχιόνια και στην πλατφόρμα που θα τους μεταφέρει θα κυματίζει η γαλλική σημαία. Αργότερα, στις 13:45 τοπική ώρα, οι οδηγοί θα ποζάρουν με φόντο το μήνυμα της FIA για την παγκόσμια ημέρα μνήμης στα θύματα από τροχαία ατυχήματα και θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή».
Ο Jean Todt δηλώνει τον αποτροπιασμό του για την τρομοκρατική επίθεση και την συμπαράσταση για τις οικογένειες των θυμάτων, τονίζει ωστόσο ότι τα θύματα από τροχαία ατυχήματα είναι πολλαπλάσια αυτών της τρομοκρατίας κάθε χρόνο.

Ο μόνος Γάλλος οδηγός του grid, ο Romain Grosjean, είναι σοκαρισμένος. «Η οικογένειά μου ζει στο Παρίσι, τους κάλεσα χθες, ήμουν πολύ ανήσυχος», δήλωσε. «Ήμουν τυχερός, ευτυχώς μεταξύ των θυμάτων δεν περιλαμβάνονται φίλοι ή συγγενείς μου, αν και πολλοί δικοί μου ήταν στο Stade de France για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, αλλά και στο κέντρο».

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!