tromaktiko: Αυτές είναι οι 10 γυναίκες που επηρέασαν περισσότερο την ανθρωπότητα [photos]

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Αυτές είναι οι 10 γυναίκες που επηρέασαν περισσότερο την ανθρωπότητα [photos]



Σε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Opinium για λογαριασμό του ομίλου... ασφαλειών ζωής Scottish Widows, η Μάργκαρετ Θάτσερ αναδείχθηκε η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πολιτικό και δημόσιο βίο τα τελευταία 200 χρόνια!

Το 28% των Βρετανών ερωτηθέντων ψήφισε την Μάργκαρετ Θάτσερ στην πρώτη θέση μπροστά από την Μαρί Κιουρί (που κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης δύο φορές), που ήρθε δεύτερη, την Έμιλι Πανκχέρστ (που έδωσε στις γυναίκες το δικαίωμα της ψήφου) και βρίσκεται στην 5η θέση, την Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ (την πρωτοπόρο της σύγχρονης νοσηλευτικής), στην 7η θέση, τηνΡόζα Παρκς (την επονομαζόμενη Πρώτη Κυρία των πολιτικών δικαιωμάτων) στην 9η θέση και την Μητέρα Τερέζα στην 6η θέση.



Μαρί Κιουρί

Από την πρώτη δεκάδα δεν λείπει η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ Β, στην 3η θέση, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, στην 4η θέση , η βασίλισσα Βικτόρια στην 8η θέση και η φιλάνθρωπος και πλουσιότερη μαύρη Αμερικανίδα στον κόσμο, Όπρα Γουίνιφρι στη 10η θέση.



Στην κατηγορία της διανοούμενης με την μεγαλύτερη επιρροή στο δημόσιο βίο οι ερωτηθέντες επέλεξαν την Σιμόν Ντε Μπουβουάρ , ενώ το βρετανικό κοινό ξεχώρισε την ιδρύτρια των καταστημάτων καλλυντικών Body Shop Ανίτα Ρόντικ για τον κόσμο των επιχειρήσεων.



Έμιλι Πανκχέρστ



Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ



Βασίλισσα Βικτώρια



Ρόζα Πάρκς



Μητέρα Τερέζα



Βασίλισσα Ελισάβετ Β'



Πριγκίπισσα Νταϊάνα



Οπρα Γουίνφρι
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!