tromaktiko: Android Update: Μην αναβαθμίζετε με malware

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Android Update: Μην αναβαθμίζετε με malware



Το "Android Update" είναι ένα ψεύτικο update –fake update–, το οποίο με την εγκατάσταση του δεν κάνει τίποτε άλλο από το να κάνει τη συσκευή Android ευπαθή σε επιθέσεις...

Όπως λένε ερευνητές ασφαλείας της Malwarebytes, το "Android Update" είναι ταυτοποιημένο ως Android/Trojan.FakeUpdate.gu. Είναι περισσότερο επικίνδυνο από άλλα malware καθώς δεν διακινείται μέσω μη επίσημων app store, όπως κάνουν άλλες κακόβουλες Android app, αλλά διασπείρεται μέσω direct link που μπορεί να βρίσκονται σε SMS, σε website, ή μέσα σε άλλες app.

To "Android Update" [Android/Trojan.FakeUpdate.gu] κλικάρει χωρίς τη θέληση του χρήστη σε διαφημίσεις για να κάνει ψεύτικες χρεώσεις προς τους διαφημιζόμενους - και πολλά περισσότερα. Συλλέγει ευαίσθητα δεδομένα από τη συσκευή του χρήστη-θύμα και κάνει χρήση των αδειών που αυτός δίνει στα app.

Επιπλέον, με πρόσβαση στο root της συσκευής, το Android/Trojan.FakeUpdate.gu, ή "Android Update", μπορεί να εγκαθιστά προγράμματα για να μετατρέψει, χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης, το smartphone του σε bot, μέρος ενός botnet.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!