tromaktiko: Δήλωση-βόμβα από τον Σουλτς: "Δεν ξέρουμε αν η Ευρώπη θα..."

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση-βόμβα από τον Σουλτς: "Δεν ξέρουμε αν η Ευρώπη θα..."



Το καμπανάκι του κινδύνου...
για την Ευρώπη χτυπά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με συνέντευξή του στη Γερμανική εφημερίδα Die Welt.  

Ο κ. Σουλτς, χωρίς να κατονομάζει τον κίνδυνο, αν και το μεγαλύτερο μέρος της συνέντευξής του αναλώνεται στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, σημειώνει ότιη Ε.Ε. «βρίσκεται σε κίνδυνο» και ότι «κανείς δεν γνωρίζει αν σε δέκα χρόνια η Ευρώπη θα έχει τη μορφή που έχει σήμερα».     Σύμφωνα με τον Γερμανό Σοσιαλδημοκράτη όσοι υποστηρίζουν την Ε.Ε. «πρέπει να αγωνιστούν να την κρατήσουν ενωμένη» αφού «υπάρχουν δυνάμεις που επιδιώκουν το αντίθετο».  

«Κανείς δεν μπορεί να πει κατά πόσον η ΕΕ θα εξακολουθήσει να υπάρχει σε αυτή τη μορφή που είναι σήμερα σε 10 χρόνια. Αν το θέλουμε αυτό τότε πρέπει να παλέψουμε πολύ σκληρά», λέει ο Μάρτιν Σούλτς.   Αναφερόμενος στο προσφυγικό παραδέχεται ότι ο εθνικισμός και τα τείχη στα σύνορα έχουν οδηγήσει στο παρελθόν την Ήπειρό μας στην καταστροφή ενώ αναφέρθηκε και σε κράτη, ιδίως των πρώην κομμουνιστικών μπλοκ, που αντιτίθενται στα προγράμματα της Ε.Ε για τους αιτούντες άσυλο.   Τέλος, ο κ. Σουλτς σημειώνει ότι καμία χώρα δεν μπορεί μόνη της να αντιμετωπίσει προκλήσεις, όπως η μετανάστευση, προσθέτοντας ότι αυτό είναι δυνατό μόνο σε συνεργασία με την ΕΕ
Πηγή


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!