tromaktiko: Ν. Νυφούδης: Στηρίζουμε μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ν. Νυφούδης: Στηρίζουμε μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις



Για το μοντέλο ανάπτυξης της Ελλάδας μίλησε ο Νίκος Νυφούδης στον... FOCUS 103,6 και την εκπομπή FOCUS TALK με τους Αστέριο Κουκουλά και Κατερίνα Ευσταθίου.

Ο πρώτος επιλαχών βουλευτής του Ποταμιού στη Β' Θεσσαλονίκης ερωτώμενος για την επιχειρηματική του δραστηριότητα σε Λονδίνο και Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε στη δύναμη του τουρισμού, την κατεύθυνση που πρέπει να έχει ενώ έστειλε μήνυμα παραμονής των επιχειρήσεων στη χώρα και όχι στην μετεγκατάστασή τους σε όμορες χώρες όπως η Βουλγαρία.

Αναφερόμενος στις πρώτες ενέργειες, τις δυσκολίες, την προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Άγγλων το "THE LIFE GODDESS", μίλησε για το πρόσωπο της χώρας στο εξωτερικό που έχει μεγάλο ατού τον τουρισμό. Ο Ν. Νυφούδης τόνισε μεταξύ άλλων πως σαν χώρα "δεν έχουμε πάρει το 100% των τουριστικών περιοχών" υποστηρίζοντας το μοντέλο τουρισμού "Ελλάδα: ένα μπουτίκ ξενοδοχείο" που σημαίνει λίγες κλίνες, πολύ καλή εξυπηρέτηση και υψηλές τιμές.

Ο Ν. Νυφούδης εστίασε στην ποιότητα και την βελτίωση των υπηρεσιών για να μπορούν οι ξένοι να εκτιμούν τα λεφτά που ξοδεύουν εδώ. Προέταξε μάλιστα "να πουλάμε πολύ ακριβά τις διακοπές μας. Με τα λεφτά που βγάζει η χώρα στους 3 μήνες και ευημερεί, να φτάσουμε να ζούμε τους υπόλοιπους 9".

Για το λεγόμενο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, έφερε ως παράδειγμα την στήριξη και την εμπιστοσύνη που έχει στις μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις, καθώς συνεργάζεται με 150 εξ αυτών από όλη την Ελλάδα, τονίζοντας ότι αυτό πιστεύει πως είναι το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας κόντρα στις μεγάλες βιομηχανίες.

Ερωτώμενος για την φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων κυρίως στη Βουλγαρία, τόνισε πως και ο ίδιος όταν κλήθηκε να απαντήσει στο λογιστή του που θα κάνει την εταιρία ήταν αποστομωτικός. "Πρέπει να κάνουμε τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Αν θέλουμε να έχουμε την εταιρία στη Βουλγαρία θα πρέπει να μετακομίσουμε και να πάμε να ζήσουμε εκεί. Όταν θέλουμε να έχει το κράτος σωστή παιδεία για τα παιδιά μας, πρέπει να δημιουργούμε εδώ και να πληρώνουμε τους φόρους μας. Δεν πρέπει να τιμωρούμε το κράτος επειδή οι πολιτικοί που εμείς ψηφίζαμε τόσα χρόνια ήταν κακοί" σημείωσε χαρακτηριστικά.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!