tromaktiko: Έτσι θα χαρίσετε στα παιδιά σας παραμυθένια Χριστούγεννα

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Έτσι θα χαρίσετε στα παιδιά σας παραμυθένια Χριστούγεννα



Τα Χριστούγεννα από μόνα τους είναι μια γιορτή χαράς και ευτυχίας καθώς τα...
παιδιά ανυπομονούν για τα δώρα τους. Πώς όμως μπορείτε να κάνετε ακόμη πιο μοναδικά αυτά τα Χριστούγεννα;
Πώς μπορείτε να τα κάνετε πιο μαγικά και πιο όμορφα; Εμείς σας έχουμε 10 τρόπους που σίγουρα θα κάνουν αυτά τα Χριστούγεννα αξέχαστα!
1. Ο Άγιος Βασίλης, μπορεί να μην είναι υπαρκτό πρόσωπο, ωστόσο τα περισσότερα παιδιά πιστεύουν σε αυτόν. Μην τους χαλάσετε το όνειρο.

2. Κάντε το δώρο των Χριστουγέννων παιχνίδι. Αν δε θέλετε να το αφήσετε κάτω από το δέντρο, κρύψτε το σε μία γωνιά και πείτε στο παιδί να το βρει! Δώστε του ένα χάρτη με μία σπαζοκεφαλιά για να νομίζει ότι παίζει το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού.

3. Αυτές τις μέρες, που κι εσείς θα έχετε ελεύθερο περισσότερο χρόνο, μπορείτε να οργανώσετε βραδιές ή απογεύματα, ανάλογα με την ηλικία των παιδιών, που θα παίζετε επιτραπέζια παιχνίδια.

4. Πείτε ναι στις χριστουγεννιάτικες κατασκευές!

5. Μάθετέ του χριστουγεννιάτικα τραγουδάκια! Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα θα τα μάθει και θα τα τραγουδάει, όσο μικρό και αν είναι. Αγαπημένο τους σίγουρα θα γίνει ο Ρούντολφ το Ελαφάκι.

6. Φτιάξτε μαζί το φωτογραφικό άλμπουμ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα μπορείτε να δώσετε και βραβείο καλύτερης χριστουγεννιάτικης φωτογραφίας!

7. Μάθετε στα παιδιά να είναι γενναιόδωρα! Δεν πρέπει να παίρνουν μόνο δώρα, αλλά και να δίνουν. Δε χρειάζεται να ξοδέψουν χρήματα. Μία χριστουγεννιάτικη κάρτα από τα χεράκια τους, αρκεί για να χαρίσουν στη γιαγιά, τον παππού ή ακόμη και τους φίλους τους.

8. Παροτρύνετέ το να πει τα κάλαντα. Αν είναι μικρό αρκεί να χτυπήσετε την πόρτα των γειτόνων σας ώστε να καταλάβει τι είναι τα κάλαντα.

9. Διαβάστε κάθε βράδυ για καληνύχτα μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία. Υπάρχουν βιβλία που κρύβουν περισσότερες από 10 ιστορίες.

10. Φτιάξτε γλυκά και μπισκότα σε διάφορα χριστουγεννιάτικα σχήματα και σχέδια.
Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!