tromaktiko: Μαρίνα Χρυσοβελώνη: "Ο δρόμος είναι πάρα πολύ δύσκολος"

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: "Ο δρόμος είναι πάρα πολύ δύσκολος"



Συνέντευξη της εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη στον... real FM στον δημοσιογράφο Νίκο Στραβελάκη...

Θα αντέξει η κυβέρνηση έως το φθινόπωρο του 2019;

«Συμφωνώ με τον Πρωθυπουργό ότι ο δρόμος είναι πάρα πολύ δύσκολος. Έχουμε μπροστά μας πολύ δύσκολα νομοσχέδια, τα ασφαλιστικό, για τους αγρότες. Πιστεύω όμως ότι η κυβέρνηση θα αντέξει. Πρέπει να αντέξει, γιατί δεν έχει κανένα περιθώριο η χώρα να μπει σε περιπέτειες, δεν έχει περιθώρια για προσφυγή σε κάλπες και εκλογικές διαδικασίες με δεδομένη την οικονομική κατάσταση και την οικονομική ασφυξία».

Για το ασφαλιστικό:

«Και ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Πρωθυπουργός καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην υπάρξει καμία μείωση, τουλάχιστον στο κομμάτι των κύριων συντάξεων. Ακριβώς επειδή η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη, γι’ αυτό έγινε το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ο Πρωθυπουργός επιδίωξε μέσα από το διάλογο να εξασφαλίσει συναινέσεις, γιατί η συναίνεση στην κατάσταση που βρισκόμαστε, ενισχύει τη διαπραγματευτική θέση της χώρας μας. Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης προσωπικά με απογοήτευσαν με τη στάση τους, γιατί σε θέματα όπως το ασφαλιστικό και η προσφυγική κρίση θα έπρεπε να υπάρξουν κάποιες κοινές γραμμές πλεύσης και να μπουν κάποιες κοινές «κόκκινες γραμμές». Δυστυχώς, αυτό δεν επετεύχθη. Η κυβέρνηση και εμείς πάντως θα δώσουμε τον αγώνα γι’ αυτά τα θέματα».

Σε περίπτωση διαφωνίας, οι βουλευτές που διαφωνήσουν θα πρέπει να παραδώσουν την έδρα τους;

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη για διαφωνία από τους βουλευτές των ΑΝΕΛ. Όσο για τον κ. Νικολόπουλο, δεν θα μπορούσε να παραμείνει μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ από τη στιγμή που διαφώνησε με την ακολουθούμενη γραμμή, ενώ το καλοκαίρι έδωσε θετική ψήφο στη συμφωνία και γνώριζε πολύ καλά, ως έμπειρος κοινοβουλευτικός, ότι θα ακολουθούσε η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων».

Για διεύρυνση κυβερνητικής συνεργασίας:

«Κανένας απολύτως λόγος δεν γίνεται από την πλευρά του Πρωθυπουργού για οικουμενική κυβέρνηση ή για διεύρυνση συνεργασιών. Για τυχόν κυβερνητική συνεργασία με τον κ. Λεβέντη, που με ρωτάτε, νομίζω ότι θα υπάρξει συζήτηση του κ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Θα το κρίνουν ο πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος. Από θέση αρχής, οι ΑΝΕΛ είμαστε θετικοί σε ο,τιδήποτε είναι προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών. Η στόχευση του κ. Καμμένου είναι πάντα το συμφέρον της χώρας. Εάν κάτι τέτοιο ταυτίζεται με το συμφέρον της χώρας και προκειμένου να μη μπει η χώρα σε περιπέτειες, μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης του κ. Καμμένου με τον Πρωθυπουργό».

Για δήλωση του κ. Μάρδα:

«Παντελώς ακατανόητη. Αυτή η δήλωση με ξεπερνάει απολύτως, όπως και τον οποιονδήποτε θέλει να συνεχίσει να λέγεται αντιμνημονιακός και προσβλέπει στο να απεγκλωβιστεί η χώρα από τα μνημόνια, όπως οι ΑΝΕΛ. Είναι επιεικώς απαράδεκτη. Αδυνατώ να κατανοήσω πως ο κ. Μάρδας έκανε τέτοια δήλωση».

Για δηλώσεις της κ. Ξουλίδου:

«Οποιοσδήποτε το θελήσει, μπορεί να αμφισβητήσει ακόμη και τον Πρόεδρο του κόμματος μέσα από τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες. Το έχει πει ο ίδιος ο κ. Καμμένος. Η ένστασή μου είναι ότι η κ. Ξουλίδου θα μπορούσε να απευθυνθεί στα όργανα του Κινήματος. Εξάλλου, σε πολύ λίγο διάστημα θα γίνει συνέδριο και θα μπορούσε να απευθυνθεί εκεί αν είχε οποιαδήποτε ένσταση ή εναντίωση για την ηγεσία του κόμματος. Όσο για το περιεχόμενο των δηλώσεών της, φυσικά δεν συμφωνώ».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!