tromaktiko: Η γεωπολιτική κίνηση Καμμένου που εξόργισε Ρωσία και Αρμενία – Η απάντηση στην Τουρκική επιθετικότητα

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Η γεωπολιτική κίνηση Καμμένου που εξόργισε Ρωσία και Αρμενία – Η απάντηση στην Τουρκική επιθετικότητα



Τα αποτελέσματα της επίσκεψης του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην Αρμενία, ξεπερνούν την εθιμοτυπική διάσταση. Σε πολλούς η Αρμενία είναι μια μικρή χώρα, χωρίς ιδιαίτερη...
γεωπολιτική σημασία. Οχι όμως και για τους Ρώσους συμμάχους της, πολύ δε για τους Τούρκους που από την διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης προσπαθούν να την εξαφανίσουν απο το χάρτη, είτε βοηθώντας τους Αζέρους στο πόλεμο εναντίων τους, είτε μέσω της πολιτικής επιρροής σε Αρμένιους πολιτικούς.

Η Αρμενία λοιπόν είναι μια από τις χώρες που πλήττονται από τις  Τουρκικές  «οθωμανικές  συνήθειες». Όταν  οι Τούρκοι χτύπησαν το  Su-24,  τέθηκε το λογικό  ζήτημα, γιατί να μην δημιουργήσουν  ένα  συλλογικό  σύστημα Άμυνας με τη Ρωσία απέναντι στην «ασταθή»  Τουρκία;

Για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια στα δικά τους σύνορα, η Ρωσία και η Αρμενία υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία ενιαίου συστήματος Αεράμυνας!

Ο Πάνος Καμμένος μόνο τυχαία δεν επέλεξε στην παρούσα φάση να επισκεφθεί την «ασημαντη» χώρα για τα ελληνόφωνα ΜΜΕ

Όπως και στην Αίγυπτο όπου ο Πάνος Καμμένος συναντήθηκε εκτός πρωτοκόλλου και με τον ίδιο τον Σίσι, έτσι και στην Αρμενία έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πατριάρχη και τον Πρόεδρο της Βουλής. Μετά την συνάντηση με τον ομόλογο του, γεγονός που λέει πολλά.

Αυτό το σύστημα Ρωσίας Αρμενίας θα παρέχει αξιόπιστη ασφάλεια του εναέριου χώρου και θα δημιουργήσει  μια πρόσθετη γραμμή της Άμυνας της Ρωσίας

Η υπογραφή της παρούσας συμφωνίας μπορεί να θεωρηθεί ως μια προστασία κατά της Τουρκίας, και ως απάντηση στο ΝΑΤΟ, το οποίο, αντίθετα με τις υποσχέσεις και τις συμφωνίες,   συνεχίζει να επεκτείνεται προς τη Ρωσία. Εν πάση περιπτώσει, πρόκειται για αναγκαίο μέτρο για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια, το οποία υπαγορεύει η σύγχρονη πραγματικότητα.

Εκτός από την Αρμενία, η  Ρωσία τώρα κάνει μια προσπάθεια και να δημιουργήσει  ένα  κοινό σύστημα  Αεράμυνας  με το Τατζικιστάν και το Κιργιστάν, που θα πρέπει να αυξήσει σημαντικά το επίπεδο της ικανότητας των χωρών αυτών  στον τομέα της άμυνας. Η περιοχή του Καυκάσου είναι η ίδια μια αρκετά ασταθής  περιοχή , έτσι είναι σημαντικό, επίσης να αποκλείσει όλες τις πιθανές προκλήσεις, όπως  αυτές που υπάρχουν  στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.


Παίρνοντας μέρος  σε ένα ενιαίο σύστημα Αεράμυνας  με την Αρμενία, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η αντιαεροπορική άμυνα  θα παρέχει ολοκληρωμένη κάλυψη του εναέριου χώρου σε ολόκληρη την περιοχή, όπου εκτός από την Πολεμική  Αεροπορία και τους  S-300, θα πρέπει να καλύπτονται  από το σύστημα ανίχνευσης και από διάφορους σταθμούς με ραντάρ. Μεγάλος  συγχρονισμός των στοιχείων του συστήματος της Αεράμυνας θα επιτρέπει και στην  Ρωσία και στην Αρμενία αρκετά έγκαιρα να ανταλλάσσουν πληροφορίες, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα γίνεται η χορήγηση ωθήσεων με  πυραύλους, τόσο από το έδαφος της  Ρωσίας, όσο και από το έδαφος της Αρμενίας.

Έτσι ο Ερντογάν βάζει τις ένοπλες δυνάμεις του σε ένα αρκετά δύσκολο πλαίσιο,ειδικά την πολεμική του Αεροπορία. Και Θεός φυλάξοι αν διασχίσει το το επίπεδο του εναέριου χώρου των χωρών που καλύπτονται από  αυτήν την Αεράμυνα. “ Σε 17 δευτερόλεπτα  “ θα καταρριφθεί.

Η στρατηγική συμμαχία με Αίγυπτο και Αρμενία, αποτελεί την μεγαλύτερη επιτυχία της Ελληνικής πολιτικής τις τελευταίες δεκαετίες. Και έχει την υπογραφή ενός πολιτικού που αντί να πάει για να κάνει μπίζνες, υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα.

Έτσι γίνεται όταν δεν είσαι ούτε στα πειρολ των Τούρκων ναρκεμπόρων ή των Γερμανών μιζαδόρων.

Πηγή
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!