tromaktiko: Δήλωση Νίκου Δένδια στην εφημερίδα Real News για την εκλογή Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Δήλωση Νίκου Δένδια στην εφημερίδα Real News για την εκλογή Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία



Ο νέος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι το άτομο που θα προσωποποιήσει την πρόταση της Κεντροδεξιάς προς την ελληνική κοινωνία,  τη στιγμή που η διακυβέρνηση...
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ουσιαστικά καταρρέει, υπό το κράτος των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και της πλήρους ανεπάρκειας. Δυστυχώς, η  χώρα έχει περάσει από την οικονομική κρίση σε σπιράλ παρακμής σε όλους τους τομείς.

Ο αρχηγός που θα εκλεγεί, θα έχει επίσης το μεγάλο βάρος της επαναδιατύπωσης της νέας μας πρότασης. Έχω επανειλημμένα πει και γράψει, ότι η Νέα Δημοκρατία πορεύεται εν μέσω λογικής  αντίφασης, αφού έχει προτάξει την εκλογή του αρχηγού από τις συνεδριακές διαδικασίες που θα επέτρεπαν πρώτα και κύρια την αυτοκριτική, και μετά από κοπιώδη διαδικασία, την διατύπωση της νέας πολιτικής μας πρότασης. Έχουμε προς το παρόν βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο.

Ο νέος μας Πρόεδρος συνεπώς,  θα έχει το μεγάλο καθήκον να αποκαταστήσει τα πράγματα:

Πρώτον, να ξεκαθαρίσει τη σχέση μας με την κοινωνία μέσω της ομολογίας των σφαλμάτων μας κατά την κυβερνητική μας θητεία, αλλά και της υπογράμμισης των επιτυχιών μας.

Δεύτερον, να συγκαλέσει τις συνεδριακές διαδικασίες που θα επιτρέψουν την στελεχιακή, οργανωτική και πολιτική επανίδρυση της Παράταξης και την στέρεη αγκυροβολία της στον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο του ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού, μακριά από τα άκρα και τις ακρότητες.

Θέλω να είμαι σαφής. Η Νέα Δημοκρατία διέρχεται υπαρξιακό κίνδυνο. Για να τον αντιμετωπίσει με επιτυχία δεν αρκεί η εκλογή νέου αρχηγού. Χρειάζεται να επανιδρυθεί η Παράταξη.  
 

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!